°C 18

Tražite posao? Postanite kontrolor zračnog prometa

07.03.2018.

Redakcija

Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži radnike. Raspisan je natječaj za kontrolore zračnog prometa, a kandidati moraju biti mlađi od 28 godina.

Da bi ste ispunili uvjete propisane natječajem potrebna vam je četverogodišnja srednja stručna sprema, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU. Traže se kandidati rođeni od 1990. godine i mlađi, te zdravstveno sposobni (kategorija 3 zrakoplovnog osoblja.)

Prednost imaju kandidati koji su završili Sveučilišni preddiplomski studij iz područja zračnog prometa ili sveučilišni preddiplomski studij tehničke struke. Također osobe koje su završile gimnaziju ili srednju školu tehničke struke. Natječaj je otvoren do 20.ožujka.

-Ovim natječajem tražimo toranjske i oblasne kontrolore zračnog prometa. U Hrvatskoj je jedan Centar oblasne kontrole, a nalazi se u Velikoj Gorici, na Plesu. Naše jedinice aerodromske kontrole zračnog prometa nalaze se na sljedećim lokacijama Zagreb, Lučko, Osijek, Pula, Rijeka, Lošinj, Zadar, Split, Brač, Dubrovnik. Ovim natječajem tražimo toranjske kontrolore zračnog prometa u Zagrebu/Lučko te u podružnicama Split/Brač, Zadar, Dubrovnik, Lošinj- priopćili su iz Hrvatske zračne plovidbe.

Svi zrakoplovi koji lete u prostoru nadležnosti oblasne kontrole održavaju stalnu radio-komunikaciju s oblasnim kontrolorima koji brinu za sigurnost, učinkovitost i redovno odvijanje zračnog prometa. Za obavljanje posla koriste se najmodernijim radarskim, navigacijskim, komunikacijskim i drugim sustavima.

Uz popunjenu E-prijavu potrebno je priložiti životopis, presliku svjedodžbe o završenom studiju ili presliku svjedodžbe srednje škole s potvrdama o položenim ispitima državne mature, uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka ne starije od šest mjeseci, domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije,presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika.

-Tražimo entuzijastične, samouvjerene timske igrače, rođene od 1990. godine i mlađe- izvijestili su iz Hrvatske zrakoplovne plovidbe.

(Foto:Hrvatska kontrola zračne plovidbe)