°C 18

Trg grada Vukovara umjesto Maršala Tita

05.08.2020.

Juraj Odrčić

Uz današnji državni praznik koji u sjećanje priziva sve koji su ugradili živote u temelje slobodne nam Hrvatske, gradonačelnik je najavio uređenje Trga grada Vukovara u Velikoj Gorici čime će po prvi puta Grad heroj dobiti dostojno mjesto u Velikoj Gorici. Trg grada Vukovara nalazit će se uz gorički vodotoranj, dakle na mjestu Trga maršala Tita, najavio je danas gradonačelnik Dražen Barišić.

 -Na današnji dan prije 25 godina zavijorio se hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi što je označilo našu konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Te pobjede ne bi bilo bez herojske obrane grada Vukovara i žrtve vukovarskih branitelja i civila, četiri godine ranije. Među vukovarskim braniteljima bili su i naši sugrađani Velikogoričani. U Gradu Velikoj Gorici odlučili smo u središtu našeg grada odati počast vukovarskim braniteljima, imenovanjem i uređenjem Trga Grada Vukovara - poručio je gradonačelnik Barišić.

Uz zgradu velikogoričkog vodotornja postavit će se spomenik u obliku vukovarskog vodotornja, spomen ploča s imenima Velikogoričana poginulih u obrani Vukovara, te će se cijeli prostor primjereno hortikulturno urediti.

- Vukovarski i velikogorički vodotoranj, zajedno jedan uz drugoga, simbolizirat će zajedništvo hrvatskog naroda u obrani Domovine. Na današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti predstavljamo idejni projekt uređenja Trga Grada Vukovara u Velikoj Gorici. Autor spomenika vukovarskog vodotornja je akademski kipar Vid Vučak - objavio je Dražen Barišić.

 

Galerija slika

Trg grada Vukovara umjesto Maršala Tita Trg grada Vukovara umjesto Maršala Tita Trg grada Vukovara umjesto Maršala Tita