°C 13

U Gradićima uhvaćen u vožnji s 2,16 promila

21.09.2020.

Ivana Ćurić

Tijekom pojačane akcije nadzora vozača tijekom vikenda u noćnim satima velikogorička policija je zabilježila niz prekršaja vezanih uz akciju, od toga devetero vozača uhvaćeno je pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ gorička policija evidentirala je pet prekršaja nepropisne brzine, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj vožnje bez položenog ispita, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepravilnog korištenja mobitela te šest ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja.

-U subotu u 20,57 sati, 60-godišnji muškarac upravljao je osobnim automobilom kolnikom Ulice kralja Tomislava u Gradićima u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr.103 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 2,16 g/kg alkohola (umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg). Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otrježnjenja. Isti nije recidivist i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu-izvijestila je policija.

Ukupno su tijekom vikenda tri vozača provela neko vrijeme na triježnjenju u PP Velika Gorica, dok su dvije osobe uhićene i prepraćene dežurnom sucu na nadležni sud.

 

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, a izvan akcije evidentirana je jedna prometna s materijalnom štetom.

 

(foto:Ilustracija)