Novosti Sport Događanja

U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice

18.04.2019. / Vana Pocrnjić

Povodom dana škole OŠ Jurja Habdelića, udruga Ekoregija Velika Gorica, VG Čistoća i VG Vodoopskrba jučer su proveli projekt edukacije velikogoričkih osnovnoškolaca na temu postupanja s otpadom, recikliranja te zaštite vodnih resursa. U projektu je sudjelovalo oko 690 učenika od prvog do osmog razreda škole.

Dio učenika, njih oko 400 posjetilo je najmodernije hrvatsko reciklažno dvorište i odlagalište otpada Mraclinska Dubrava, te vodocrpilište Velika Gorica. Drugi dio učenika sudjelovao u likovnim radionicama gdje su naučili kako izraditi razne predmete od otpada, radionica im je jako svidjela, te nisu mogli sakriti svoje oduševljenje.- Jako mi se svidjela radionica, voljela bih da ih imamo više. Potrudili smo se napraviti nekakve crteže od recikliranog smeća, to su uglavnom cvijetovi. Sve se može kad se hoće, ovo su naša umjetnička djela. Trebali bi više upotrebljavati reciklirani materijal, a ljudi ih često bacaju u prirodu, što možda i nije najpametnije jer se ne razgrađuje kako treba, a ovako izgledaju ljepše, urednije i bolje- kazala nam je Ana, učenica sedmog razreda.


Projekt je pokrenut na inicijativu ravnatelja škole g. Davora Vidovića, koji obilježavanje dana škole vidi kao dobru priliku za senzibilizaciju svih učenika o temama okoliša i podizanja njihove razine znanja o odgovornom gospodarenju otpadom. Također, terenska nastava je odlična prilika za naglašavanje važnosti očuvanja ekosustava u procesu distribucije vode kroz sustave upravljanja tim vrijednim resursom.Ta ideja je prerasla u konkretnu suradnju, već drugu godinu zaredom s Ekoregijom Velika Gorica, koja potiče i promovira održivi razvoj i zdraviji život na lokalnom području. Ujedno su inicijativu podržali i ostali velikogorički važni dionici komunalnog sustava VG Čistoća i VG Vodoopskrba, koji dijele zajednički cilj prenošenja ljubavi prema okolišu i na najmlađe stanovnike lokalne zajednice.Voditeljica radionica, prof. Sanja Kalambura s veleučilišta Velika Gorica, izuzetno je zadovoljna reakcijom djece i njihovom kreativnošću, ali kaže kako je ova radionica za djecu bila napornija od prošlogodišnje.

-Koncept radionice je malo teži bio jer su imali zadatak i koloriranje i plus sastavit slogan odnosno poruku koja je vezana uz njihovu sliku tako da mislim da je bila zahtjevna radionica za djecu unutar ova dva sata koliko je trajala, ali rezultat je vidljiv i lijepi je. Što se tiče ovoga projekta koji se financira iz fondova EU „Pametno gospodarenje u gradu Velikoj Gorici“ taj oblik radionice će biti proveden u 22 školska objekta- kazala je Sanja Kalambura.

Nakon uspješne likovne radionice, svim klincima koji su sudjelovali na radionici su podjeljene zahvalnice.

Galerija slika

U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice U Habdeliću proslavili Dan škole kroz likovne eko- radionice

Podijeli