°C 6

U jednom danu tri provale u obiteljske kuće, sve su počinjene u istom kvartu

25.01.2021.

Petar Brnada

Čak tri provale u obiteljske kuće na području grada evidentirala je Policijska postaja Velika Gorica prošlog petka. Kako smo jutros doznali, vjerojatno je riječ o jednom provalniku jer su provale počinjene u ukupno tri ulice koje su međusobno povezane, odnosno nalaze se u neposrednoj blizini.

Prva na meti provalnika bila je kuća u Malogoričkoj ulici koja je u vlasništvu 50-godišnje žene.

Tamo je u vremenu od 14:30 do 15:30 sati nepoznati počinitelj prišao prozoru te ga pokušao obiti. No kako je prozor bio na visini od 180 centimetara nije imao dobar oslonac, pa je došlo do puknuća dijela stakla na prozoru zbog čega je odustao od daljnje namjere te se udaljio u nepoznato, kazali su nam u policiji.

Sljedeća meta nepoznatog lopova bila je kuća u Radićevom odvojku u vlasništvu 57-godišnjeg muškarca. U vremenu od 18:40 do 19 sati provalnik je prišao vratima terase te ih je zavlačenjem alata nasilno pokušao obiti u čemu nije uspio. Nakon toga je na identičan način pokušao obiti prozor što mu je pošlo za rukom pa je ušao u kuću i ispremetao stvari, ali je odustao od daljnje krađe te se udaljio ništa ne otuđivši.

Treća provala dogodila se u Trebnjanskoj ulici gdje se lopov okomio na kuću 82-godišnjeg muškarca.

-Provaljeno je od 18 do 20 sati. Lopov je prišao prizemnom dijelu kuće, kroz napola otvoren prozor provukao je ruku i otvorio prozor te ušao i ispremetao stvari u prostorijama prizemlja te se nakon toga udaljio u nepoznato ništa ne otuđivši- kazao nam je inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Sreća u nesreći je da u provalama nisu nastupile veće materijalne štete osim oštećenja na vratima i prozorima, dodao je inspektor Ljubanović.