°C 20

U Kozjači ukrali cigarete u vrijednosti 30.000 kuna, na meti lopova i NK Ban Jelačić

10.05.2019.

Petar Brnada

Lopovi su na velikogoričkom području bili izrazito aktivni protekle subote pa je tako PP Velika Gorica, uz novo razbojništvo u trgovini u Ulici Jurja Dobrile o kojemu smo pisali početkom tjedna, evidentirala i značajnije provale u Kozjači te Vukovini.

U Kozjači je nepoznati počinitelj provalio u lokalnu trgovinu Mlin i pekare iz koje je uz novčani polog odnio veliku količinu cigareta i umetaka za električne cigarete čime je pričinio štetu veću od 30 tisuća kuna.

-Provala je izvršena tijekom noći s 3. na 4. svibnja, s petka na subotu, u vremenu od 20:30 do 06:45 sati u trgovinu Mlin i pekare, ovog puta u Kozjači, gdje je nepoznati počinitelj obio bravu na ulaznim vratima te ušao u unutrašnjost odakle je izvršio krađu oko 700 kuna pologa novca, više komada raznih šteka cigareta kao i umetke za električne cigarete- rekli su jutros iz goričke policije.

Iste te noći nepoznati počinitelj u vremenu od 22 do 8 sati provalio je u prostorije NK Ban Jelačić iz Vukovine odakle je ukrao više raznih predmeta.

-Tamo je nepoznati počinitelj demontirao električni ugradbeni ormarić iz kojeg je otuđio pancir osigurače, a  potom je obio krilo prozora na prizemnom dijelu kluba i ušao u unutrašnjost svlačionica gdje je tjelesnom snagom obio više prostorija iz kojih je otuđio televizor, prijenosno računalo, 'fleksericu', a iz dijela kluba gdje se nalazi mali šank otuđio je i nekoliko boca piva i vina- izvijestili su iz policije.

No lopov se tu nije zaustavio već je obio i automat za kavu koji se nalazio u prostoriji te iz istog otuđio za sada neutvrđenu količinu kovanog novca. Kako otkrivaju iz PP Velika Gorice, šteta nije točno utvrđena no cijeni se na više od 1000 kuna.

Prijetili bivšim djevojkama

Dodajmo da su tijekom proteklog tjedna provedena i dva kriminalistička istraživanja nad jednim 53-godišnjakom koji je prijavljen zbog kaznenog djela prijetnje, te jednim 50-godišnjakom koji je također prijavljen zbog prijetnji, ali i kaznenog djela nametljivog ponašanja.

Obojica su predana pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, izvijestili su iz policije dodavši da je riječ o prijetnjama izrečenim bivšim djevojkama.

Napomenimo da je u posljednjih sedam dana zabilježeno i pet nasilja u obitelji te osam prometnih nesreća.