°C 20

U nedjelju Dan branitelja Grada Velike Gorice

21.09.2018.

Ivana Ćurić

U vikendu pred nama Gorica će postati središnje mjesto okupljanja branitelja cijele Hrvatske. Dok se u subotu, 22. rujna, održavaju Državne športske igre veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, u nedjelju se ponovno obilježava Dan branitelja Grada Velike Gorice.

-U subotu očekujemo više od tisuću branitelja koji će doći u našu Veliku Goricu iz svih županija. Njihovo druženje neće biti samo druženje po pitanju braniteljskih pitanja i druženja da se prisjete uspomena koje imaju iz Domovinskog rata i života nego i sportskog natjecanja. Uz to, u suradnji i dogovoru s koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ove godine smo ponovno pokrenuli nešto što prošle godine nismo imali, a to je Dan branitelja grada Velike Gorice. U nedjelju ćemo tako započeti svoju tradiciju koja vjerujemo nikad neće prestati, i naši velikogorički branitelji okupit će se u koordinacije udruga u svim postrojbama koje su bile aktivne na našem području-najavio je gradonačelnik Dražen Barišić.U nedjelju se očekuje 600 branitelja koji će se u 10 sati u nedjelju okupiti u Parku dr. Franje Tuđmana. U 10:30 sati slijedi prigodni program, a u 12 sati i zajednički ručak.

-Kroz ovo ugodno druženje najavit ćemo naše zajedničke akcije koje imamo kroz cijelu godinu, a posebno datum koji je sada pred nama, to je dan 153. brigade HV-a početkom listopada kada ćemo i službeno započeti izgradnju memorijalnog centra odnosno Spomen doma 153. brigade i Domovinskog rata u Velikoj Buni-dodao je Barišić.

Na oba događanja osvrnuo se i Stjepan Kovačević, predsjednik Ogranka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velike Gorice, dopredsjednik iste Udruge Zagrebačke
županije i voditelj koordinacije braniteljskih udruga u Velikoj Gorici.
-Velika Gorica daje 90% takmičara koji se natječu u tim sportskim disciplinama tako da držimo primat u Zagrebačkoj županiji, a nadamo se od ove godine da ćemo biti prvi u državi jer smo na zadnja dva državna natjecanja bili drugi, pa sada mislim da je vrijeme da idemo korak dalje. Dan branitelja je po prvi put 22. rujna i ove se godine baš poklopio sa sportskim igrama tako da je to jedna velika manifestacija i jedan veliki skup branitelja u ta dva dana u velikoj Gorici. Pozvani ste da svjedočite tome uživo-poručio je Kovačević.