°C 15

U Pokupsko ušlo 20-ak migranata, gladni i bez novca predali se policiji

05.09.2019.

Petar Brnada

Iako su iz Policijske uprave zagrebačke nedavno opovrgnuli navode i odbacili mogućnost da se šire područje Pokupskog koristi kao migrantska ruta, čini se kako su migranti na području navedene općine sve češća pojava.

Naime, nakon što je prije deset dana krijumčar s kombijem punim migranata završio u rijeci Kupi bježeći od policije, u Pokupskom se na veliko iznenađenje stanovnika u srijedu pojavila veća skupina migranata.

Kako piše tportal, u jutarnjim satima u mjesto je ušetala skupina od dvadesetak migranata, a kretali su se cestom iz smjera Velike Gorice prema Pokupskom te su se pri dolasku u mjesto 'predali' - sjeli su pred Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i čekali da ih skupi policija.

-Ljudi su navodno iz Pakistana, krenuli su u Italiju, ali su ostali bez hrane i novca pa su kapitulirali- prenosi tportal izjavu čitatelja koji je svjedočio događaju.

Kako dodaju s tportala, u Policijskoj upravi zagrebačkoj kažu da su u srijedu, 4. rujna, na dojavu građana, zatekli strane državljane u Pokupskom. Zatečeni strani državljani dovedeni su u službene prostorije zbog utvrđivanja okolnosti boravka u Republici Hrvatskoj, kazali su za tportal u policiji.

Također, dodaju, ako građani zamijete osobe za koje pretpostavljaju da su nezakoniti migranti, neka odmah obavijeste policiju na broj 192.