Novosti Sport Događanja

U Sisačkoj zaustavljen recidivist: Ponovno vozio pijan i bez položenog vozačkog ispita!

25.10.2021. / Petar Brnada

Velikogorička policija i ovog je vikenda u vremenu od 22 do 06 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ za vrijeme koje su utvrdili 18 ciljanih prekršaja.

Ponovno je među prekršajima prednjačila brzina jer je s nogom na gasu uhvaćeno 13 vozača. Evidentirana su tri prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, jedan prekršaj vožnja bez položenog ispita te jedan prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Također je utvrđeno 25 ostalih prekršaja iz domene prometa pa su tako tijekom vikenda ukupno utvrđena 43 prometna prekršaja.

Vikend rekorder po promilima bio je 37-godišnjak koji je noćas oko 3 sata zaustavljen u Sisačkoj ulici.

-Nadzorom kod kbr.39 iste ulice utvrđeno je da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0.77 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg i prije stjecaja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita. Isti je recidivist, uhićen je i isključen je iz prometa zadržavanjem u prostorijama ove PP do otriježnjenja, nakon čega će biti priveden nadležnom prekršajnom sudu Gorici uz podnošenje Optužnog prijedloga- priopćili su iz PP Velika Gorica.

Podijeli