Novosti Sport Događanja

U Velikoj Buni ponosni su na svoju mladost: Dobri rezultati potaknuli su dodatna ulaganja u nogometnu i vatrogasnu infrastrukturu

25.09.2022. / Anes Šuvalić

Mjesni odbor Velika Buna sastoji se od tri naselja Velika Buna, Mala Buna i Ključić Brdo. Na području ovog mjesnog odbora živi nešto više od 1150 žitelja. Zahvaljujući zemljopisnom položaju, dobroj prometnoj povezanosti  i prirodnom okruženju ovo području zanimljivo je i ljudima iz okolnih naselja, poglavito Zagreba i Velike Gorice što se vidi u konstantom doseljavanju u ovaj kraj.

Dvije su stvari na koje su mještani jako ponosni, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Nogometni klub Buna. Ove dvije „institucije“ pokretači su društvenog života na ovom dijelu Brega. Odlični rezultati koje postižu mladi vatrogasci i nogometaši oduševljavaju sve.

-Izuzetno sam ponosan na našu mladost. Malo je DVD-a na širem goričkom području koji postižu ovakve sjajne rezultate kao DVD Velika Buna. Mi se ne uspoređujemo s društvima naše veličine, već s puno većim i starijim od nas. Ponosan sam na naše mlade vatrogasce, a ponosan sam i na naše nogometaše. Nogometni klub Buna po pitanju mlađih uzrasta je odmah iza HNK-a Gorice i uz bok NK-a Kurilovcu, po broju djece koja treniraju i rezultata kojih postižu. Prošle godine su prstići i limači NK Bune igrali finala svojih liga protiv djece iz HNK-a Gorice, a limačima je pošlo za rukom da pobjede favorite. Zahvaljujući sjajnim rezultatima, uz djecu iz našeg mjesnog odbora te susjednih Šiljakovine i Kozjače,  kod nas dolaze trenirati i djeca iz susjednih općina Kravarsko i Pokupsko – rekao nam je Marko Đurašin, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Velika Buna.

Dobri rezultati potaknuli su dodatna ulaganja u infrastrukturu pa je tako iza Vatrogasnog doma Velika Buna asfaltiran poligon za vatrogasna natjecanja mladeži, a najavljena su i nova ulaganja u nogometno igralište.

- Poligon asfaltiran. Još ostaje jedan manji dio koji želimo produžiti kako bi udovoljavao propozicijama tek ga još samo treba ocrtati, a sve bi to trebalo biti finiširano kroz dva mjeseca. Što se tiče nogometnog terena, uskoro kreće obnova travnjaka. Radovi bi trebali početi za dva tjedna i trajat će dva mjeseca, a za to vrijeme NK Buna će igrati domaće utakmice u Buševcu. Nakon reflektora i nove ograde na red je došao i na travnjak – objasnio je Đurašin.

Nakon godina čekanja i raznih obećanja mještani ovog mjesnog odbora napokon su dobili dječji vrtić. Riječ je o kapitalnom objektu za ovaj kraj, koji će značajno podići kvalitetu stanovnika. Vrtić je napravljen po najvišim standardima. U njemu je svoje mjesto pronašlo 40-tak djece, koja su podijeljena u dvije odgojne skupine. Investicija je bila teška više od 4 milijuna kuna.

Što se tiče prometne infrastrukture, uz problem Krušaka, ostale su još samo dvije ulice za asfaltirati te jedna za urediti. Pitanje asfaltiranja Krušaka trebalo bi se riješiti ove godine ili najkasnije iduće, a s tim je povezano i asfaltiranje Cvjetne ceste. Ovisno o sredstvima ovisit će redoslijed njihovog asfaltiranja.

- U planu nam je asfaltirati glavnu cestu u Krušaku, ako nam proračun to dopusti, a ako ne, ta sredstva ćemo prebaciti na asfaltiranje Cvjetne ceste. U tom slučaju iduće godine moramo riješiti Krušak. Za početak glavnu cestu, a onda s vremenom i poprečne koje se spajaju na nju. Do kraja mandata cilj nam je proširiti i urediti Brkićevu ulicu u cijeloj njezinoj dužini – istaknuo je predsjednik vijeća mjesnog odbora.

Na kraju naš sugovornik je izrazio zadovoljstvo odnosom među naseljima mjesnog odbora, ali i suradnjom s udrugama s ovog područja.

Podijeli