°C 18

Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi

28.03.2018.

Ivana Crnković

Uoči Uskrsa Centar za socijalnu skrb priredio je pakete za djecu i šunkice za obitelj koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Podijeljeno je 173 paketa u darivanju djece te 76 šunkica za uskrsni ručak obiteljima.

-Centar za socijalnu skrb već godinama uz pomoć grada Velike Gorice koji to financira daruje naše korisnike zajamčene minimalne naknade, s poklonima za Uskrs, sv. Nikolu i Božić. Tako danas dijelimo pakete za 173 djece i šunke za 76 obitelji, prigodno za Uskrs, i uglavnom su to prehrambeni artikli. Tom prilikom pozovemo i djecu iz naših osnovnih škola, prva četiri razreda koji pomognu u dijeljenju paketa našim stručnim radnicima kako bi oni vidjeli i naučili da postoje ljudi koji su u potrebi i kojima treba pomoć države, društva i bilo koga tko pomogne-rekla nam je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Marija Žirović.U poklonima je uvijek suhomesnati proizvod, namazi, Cedevita, a prigodno djelatnici pripreme i nešto slatko, poput kinder jaja za najmlađe. Ravnateljica Žirović istaknula je kako brojke korisnika socijalne skrbi uglavnom stagniraju, a prednost Velike Gorice je bliže Zagrebu, pa je i zaposlenost veća, a potreba manja nego na području Knina, Vukovara ili Banije.

Kako bi što lakše podijelili pakete u tome su im pomogli učenici Područne škole Rakitovec.-Ja sam iz područne škole Rakitovec i odlučio sam se za ovo jer volim pomagati ljudima-rekao nam je Mihael Mikulin iz 4. razreda koji je sa školskim prijateljima danas volontirao u Centru.

Uskršnja akcija nastavlja se i sutra kada će uskrsne poklon-pakete s prehrambenim proizvodima uručiti i odraslim korisnicima kojih ima više od dvjesto.

Galerija slika

Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi Učenici iz Rakitovca dijelili pakete vršnjacima u potrebi