°C 18

Učiteljici Evici Šajgo iz OŠ E. Kumičića nagrada za životno djelo 'Rudolf Perešin'

13.07.2020.

Petar Brnada

Evica Šajgo, učiteljica tehničke kulture u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, članica Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica, dobitnica je nagrade za životno djelo „Rudolf Perešin“ koju dodjeljuje Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije.

Godišnje nagrade primili su Mladen Božić (Foto-Film-Video Amateri Luke), Katarina Grgić Noršić (Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica), Zlatko Matičić (Radioklub „Tule i Vužić“, Samobor), Janko Radigović (Hrvatski robotički savez) i Damir Kosir (Modelarski klub Zaprešić).

 

Svečanost dodjele nagrada „Rudolf Perešin“ za 2019. održana je u Samoboru. Povelje ZTK Zagrebačke županije dobili su Nikola Škeva i Leonardo Klišanić (prvo mjesto na natjecanju World robot olympiad; mentor Ivan Vlainić), Krešimir Butorac (zlatna medalja na Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2019; mentor Ivan Vlainić) i robotički tim Leon Stjepan Uroić i Nika Crnković Robotičko-informatičkog kluba Križ (drugo mjesto na natjecanju European Conference on Educational Robotics, kategorija podmornica; mentorica Ana Sović Kržić).

-Ovakvim nagradama potičemo najmlađe da nakon završetka osnovne škole upišu neke od tehničkih škola kako bi im tehnika bila buduće zanimanje- komentirao je Ivan Vlainić, predsjednik ZTK Zagrebačke županije. Rekao je da ova udruga, bez obzira na poteškoće s financiranjem, realizira ne samo planirane programe, nego i više od toga.

-Sve to ne bi bilo moguće da nema dobre suradnje sa Zagrebačkom županijom, ali i sinergije unutar naše obitelji tehničke kulture. A nju čine udruge koje se bave isključivo tehničkom kulturom, ali i udruge u kojima tehnička kultura 'koketira' s umjetnošću ili je u sprezi sa sportom. Ponosno ističem da je Zagrebačka županija u samom vrhu tehničkoga stvaralaštva u državi- rekao je Vlainić.

U ime župana svečanosti je prisustvovala Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo, a u ime predsjednika Županijske skupštine županijska vijećnica Renata Glojnarić.

-Zagrebačka županija niz godina daje snažnu potporu Zajednici tehničke kulture, a tako će biti i ubuduće- rekla je Dujić-Frlan.

Izvor i foto: Zagrebačka županija