Novosti Sport Događanja

Uhvaćen u prekršaju uz pomoć građana: 39-godišnjak u Velikoj Buni napuhao 2,23 promila

11.11.2023. / Ivana Ćurić

U prvoj noći pojačanog vikend nadzora prometa povodom Martinja, Policijska uprava zagrebačka evidentirala je 122 prometna prekršaja, a jedan od "najveselijih" vozača uhvaćen je u Velikoj Buni.

-Najveće koncentracije alkohola zabilježene su kod 52-godišnjaka koji je upravljao vozilom Slavonskom avenijom te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 3,69 g/kg alkohola u organizmu i kod 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg, u Velikoj Buni. Ističemo hvalevrijednu suradnju između građana i policije, odnosno policijski službenici su 39-godišnjaka zatekli u počinjenom prekršaju zahvaljujući brizi građana, koji su na taj način dali svoj doprinos u održavanju sigurnosti prometa na cestama-javlja policija.

Od ukupnog broja prekršaja bilo je 44 vozača pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 31 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 zbog nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom pod utjecajem droge ili odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu. Dvanaest je osoba dovedeno na prekršajni sud, a jedanaest je zadržano do otriježnjenja.

-Policijski će službenici nastavljaju pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ u sklopu preventivno-represivne akcije uoči Martinja-dodaju iz PUZ-a.

Podijeli