Novosti Sport Događanja

Uigrani dvojac prevario 84-godišnjakinju: Predala novac nepoznatom muškarcu i ostala bez više desetaka tisuća kuna životne ušteđevine

23.09.2022. / Anes Šuvalić

Na meti prevaranata prošli tjedan se našla naša 84-godišnja sugrađanka. Uigrani dvojac uspio je od lakovjerne žene izvući gotovinu u vrijednosti više desetaka tisuća kuna.

- Oko 11 sati dok je bila sama u stanu nazvala ju je nepoznata ženska osoba i rekla joj da je novac koji se nalazi na njezinom tekućem računu krivotvoren. Uputila ju je da ode u banku i podigne novac te ga preda njezinom kolegi policajcu, što je ista i učinila – rekao je policijski načelnik Nikica Ljubanović.

Nevjerojatno je kao je starica povjerovala takvoj priči, a još nevjerojatniji je podatak da ju je prevarantica cijelo vrijeme držala na liniji i razgovarala s njome dok je ova podizala novac s tekućeg računa.

- Gospođa je došla u banku i podigla iznos koji je mogla u tom trenutku i zatim otišla do zgrade FINA-e u centru grada te predala novac navodnom policijskom službeniku. Muškarac nije bio u uniformi, niti se legitimirao – objasnio je inspektor.

Ovo nije prvi takav slučaj na goričkom području. Prije nešto više od dvije godine policija je na goričkom području uhvatila ženu koja je prevarom starijem bračnom paru iz Velike Gorice uzela životnu ušteđevinu. Još uvijek je teško objasniti što se događalo u glavi našeg starijeg sugrađanina kada je nepoznatoj osobi povjerio 106 tisuća kuna. Naime, žena se predstavila starijem bračnom paru kao djelatnica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uvjerila ih je kako moraju promijeniti novčanice zbog toga što su izašle iz opticaja.

Važno je upozoriti naše starije sugrađane, a naročito njihove najbliže da povedu računa o tome da su starije osobe postale su ciljana skupina kriminalca, odnosno postoje pojedinci i grupe koji su se specijalizirale za njihove prevare. Kako bi se spriječili ovakvi slučajevi izrazito jer važno početi prakticirati samozaštitno ponašanje.

Foto: ilustracija/Patrik Macek/Goran Stanzl/Pixsell

Podijeli