Novosti Sport Događanja

Umjesto poklona poželjela je pomagati potrebitima

20.12.2016. / Nefertum IT
U Pučku kuhinju Velika Gorica ovog tjedna stigla je nova volonterka, bila bi to samo lijepa vijest, možda ni po čemu posebnija od priča drugih volontera, da ona nema tek 11 godina.

Dirnuti njenom božićnom željom i angažmanom Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica poželjelo je upoznati javnost sa svojom novom volonterkom. Riječ je o Antei Duvnjak iz Novog Čiča koja ima 11 godina. U Crveni križ stigla je pomagati jer je to bila njena božićna želja.

-Antea je ovog tjedna počela volontirati, to je bila njena želja koju je rekla svojoj mami, nije tražila poklone za Božić već da može humanitarno raditi i pomagati potrebitima-rekla nam je ravnateljica Suzana Strunjak. Anteina mama nazvala je Crveni križ i upitala može li Antea kako pomoći da joj ostvari želju.

-Nakon što je mama nazvala dogovorili smo se da ju dovede k nama i tako sada svaki dan pomaže u pučkoj kuhinji od 11 do 12 sati.Nakon Nove godine pomagat će sportašima s invaliditetom, a ovih dana zajedno će s nama pakirati pakete koje ćemo donirati našim sugrađanima u potrebit- dodaje ravnateljica Strunjak oduševljena novom volonterkom.

amtea2.jpg

-Dijete je uistinu predobro, kada su ju upitali tko je njen uzor odgovorila je majka Terezija i rekla je kako kad odraste želi završiti medicinu i priključiti se lječnicima bez granica. To su njene izvorne ideje i to nas je stvarno oduševilo-zaključila je ravnateljica Strunjak.

Posebno u blagdansko vrijeme kada ponajviše nedostaje volontera koji bi pomgaali sugrađanima u potrebi Antea je došla kao pravi dar. Na sve ovo možemo se svi sami zapitati "A što sam ja poželio za Božić?"

antea3.jpg

Podijeli