Novosti Sport Događanja

Uspješni i poznati barista preuzeo kormilo poznatog kvartovskog kafića „Mir“ i donio svoj Koncept: „Imamo dobru kavu, educiramo osoblje i našom ponudom pratimo godišnja doba“

19.10.2024. / Mirjam Petretić Coha

Nakon što dugo godina okrjepljuje Zaprešićance i njihove goste vrhunskom kavom, svježe cijeđenim sokovima, finim vinima i koktelima u svom Urban cafeu, Dušan Kerić , poznati barista i brand ambassador Illy kave, preuzeo je kormilo poznatog kvartovskog kafića – Mir na Trgu Stjepana Radića 9 u našoj Velikoj Gorici.

 

Radovi obnove kafića su gotovi, a već idući tjedan će kavopije i svi oni željni vrhunske kapljice moći uživati u pomno osmišljenoj ponudi.

-Sitnice nas čine drukčijima, poznati smo po dobroj kavi, a jedna od najvažnijih stavki jest da ulažemo puno u edukaciju našeg osoblja. Radimo s Illy cafeom čiji sam zaposlenik, a Illy kava je među ljubiteljima kave proglašena kao najkvalitetnija komercijalna kava – ističe osnivač Urban cafea u Zaprešiću i Bar Koncepta u Velikoj Gorici, Dušan Kerić.

Ulaganja su također usmjerena ka koktelima.

-Pružamo ljudima signature koktele, naše koktele ali i klasiku. Uvijek nam je prioritet raditi s kvalitetnim sastojcima, domaćim sastojcima. Radimo puno sa cijeđenim sokovima, izbjegavamo rafinirane proizvode i konzervanse. To nam se pokazalo kao uspješan recept jer su ljudi to u Zaprešiću prepoznali i prihvatili pa se nadam da će i Velikogoričani isto tako prihvatiti i prepoznati kvalitetne sastojke – naglašava Kerić i dodaje da svake godine mijenjaju koktel kartu i ljudima kroz okuse koktela približavaju godišnja doba.

Dušan Kerić i njegov tim uspješno vode i Božićnu priču u čijom ponudi imaju razne okuse tople čokolade, toplih koktela i ginova.

-Imamo recepturu za gin od jednog našeg poznatog kuhara i ljudi su to prihvatili što se prvenstveno vidi po potražnji budući da prodamo više kuhanog gina nego okolne ugostiteljske kućice u vrijeme Adventa – govori nam ponosno Dušan.

Čini se kako su, osim o rapsodiji okusa, razmišljali i o ukrašavanju lokala za vrijeme božićnih blagdana budući da se posjetitelji fotografiraju i snimaju.

-Tijekom ljeta imamo drugačija događanja, našom ponudom pratimo godišnja doba. Mislim da nas takva „drugačija“ ponuda čini posebnima – ističe Dušan i na pitanje što će našim građanima ponuditi u Bar Konceptu i hoće li kava biti najbolja u gradu skromno ističe:

-Kavu moraju doći probati i dati svoje mišljenje. Nemamo svi iste okusne pupoljke. Iako sam u svijetu kave profesionalno već devet godina te sam prošao brojna natjecanja i edukacije, a unazad nekoliko godina i sudim, kažem uvijek da je najbolja kava onu koju pijete, ali dajte priliku nekom drugom da vam napravi kavu, probajte i možda se stvarno iznenadite – naglašava Kerić koji je 2019. godine ponio titulu najboljeg barista u Hrvatskoj.

-Kava je postala veliki trend u svijetu. U dobro uređenim državama vidjet ćete puno home roastera, kao što su kod nas craft pive. Naša ideja je da kroz vrijeme ponudimo gostima našu kavu koju ću ja osobno pržiti. Da bi to dobro radili osoblje moramo educirati. Smatram da je kava nešto što svi volimo piti, netko je pije iz ljubavi, netko zbog navike ali na kraju svi vole popiti dobru kavu a za to treba dobra edukacija – priznaje Kerić i dodaje da je najsretniji kada ga zaposlenik traži da ode na natjecanja, tada dobije svu potrebnu podršku i tada je najsretniji.

Osim na kavu, naglasak stavljaju i na ponudu domaćih pića.

-Radimo s domaćim destilerijama rakije, najviše smo bazirani na Auru iz Istre koja je proglašena kao najbolja svjetska destilerija. Dosta radimo s domaćim likerima. Pokušavamo se bazirati na domaćim proizvodima kao i na svježe cijeđenim sokovima od sezonskog voća. Sezona je mandarina pa slažemo koktele s mandarinama, to su naši gosti prepoznali i oduševljeni su – govori nam Kerić.

Doček Nove godine u podne prvi put organiziran je upravo u Urban cafeu u Zaprešiću. Posjetitelji su s radošću prihvatili taj događaj slušajući taktove DJ-a uz koktele i domaće likere. Odlična je to uvertira za proslavu Nove godine u večernjim satima.

Radno vrijeme Bar Koncepta bit će kao i radno vrijeme Urban cafea, što znači da su blagdanima zatvoreni.

-Uvijek omogućim svojim zaposlenicima da su tijekom blagdana slobodni jer ni ja nisam volio raditi kao konobar blagdanima, a morao sam – priznaje Kerić.

Osim što nosi laskavu titulu espresso man- a, Dušan Kerić se već dugi niz godina bavi humanitarnim akcijama.

-U humanitarnu priču uključio sam i Urban cafe, ljudi su to odlično prihvatili. Želja nam je humanitarnu priču preseliti i u Veliku Goricu. Siguran sam da smo svi mi u regiji jako dobri, ne okrećemo glavu tuđoj muci već krećemo u pomoć. Prošli Božić radili smo humanitarnu akciju za 16 samohranih majki s djecom. Platili smo stanarinu, račun za vrtić, račune za režije. Velike količine hrane smo donirali. Jedna gospođa nam jako puno pomaže u Zaprešiću. I kada objavimo vijest o humanitarnoj akciji doveze nam jako puno hrane koju dijelimo potrebitima. Puno komuniciramo s gostima koji nam se obrate kada znaju za nekoga kome je pomoć potrebna i krećemo u akciju – skromno govori Dušan.

Otvorena vrata imaju i za Velikogoričane.

-Posebno se baziram na samohrane majke i žrtve zlostavljanja. Teško je dobiti njihovo povjerenje, ali otvoreni smo i voljni pomoći svakome u potrebi.

Također, Dušanov tim podupire i male sportske klubove, dramske sekcije, boksački klub, kazališta, plesne sekcije.

A svoju podršku Dušanovom timu možemo pružiti i mi odlaskom na kavu u Bar Koncept već idući tjedan kada će gostima otvoriti vrata. Ideja je puno, a s obzirom na pokazan entuzijazam, dobre atmosfere neće nedostajati.

Uz to, svaka šesta kava za van je besplatna!

Podijeli