°C 18

Večeras kreće 19. izdanje Humphrey Bogart festivala

04.12.2017.

ivana

Humphrey Bogart festival ovoga tjedna nam donosi bogat program u kojemu glavnu riječ imaju mladi. Od večeras pa sve do subote 9. prosinca na 19. izdanju festivala u organizaciji Goričke alternativne scene predstavit će se mladi velikogorički glazbenici, pjevači, plesači, fotografi, pjesnici...

 

Večerašnje otvaranje Humphrey Bogart festivala bit će u znaku fotografije - Lucija Lamešić, Mario Dilberović, Paula Brcković, Kim Špiljak, Nikolai Kuzmić donose nam svoje viđenje svijeta kroz objektiv fotoaparata, a njihovu izložbu možete vidjeti od 19 sati u prostorijama Goričkog kluba mladih.

U utorak 5. prosinca u Domu kulture Galženica od 20 sati nastupit će plesači Umjetničke škole Franje Lučića, mladi pjevači iz Glazbene kuće Banfić, a večer će zatvoriti akustični bend BarDogs poznatim ex-yu, rock i pop hitovima.

Srijeda je rezervirana za Caffe bar Scotch i slam poeziju gdje će od 20 sati svoje pjesme, priče ili samo obične tekstove pročitati mladi slam pjesnici Ivor Kruljac, Zlatko Majsec, Dino Tremens, Dejan Inđić.

Četvrtak, 7. prosinca, od 20:30 sati u Irish pubu održat će se Tematski Pub kviz kojem će tema biti "Mladi" kroz povijest, revolucije mladih, poznati mladi i tako dalje. Ekipe do 4 člana prijavljuju se za sudjelovanje na mail udruge gor.alt.scena@gmail.com. Pobjednike očekuju festivalske nagrade.

U petak i subotu svirat će nam mladi gorički bendovi. U petak 8. prosinca nastupit će Feral Instict, rock-metal bend koji svojim riffovima osvaja publiku diljem Lijepe naše. Za malo rock&blues ritma pobrinut će se mladi bend Hladan tuš.

U subotu 9. prosinca zatvaranje festival slijedi uz zagrebački bend Gretta koji će, osim novog singla, velikogoričkoj publici odsvirati svoj poznati repertoar. Prije Grette predstavit će se gorički bend Gravel. Koncerti će se oba dana održati u prostoru Caffe bara Vegos u Velikoj Gorici s početkom u 21 sat.

Ulaz na sve dane festivala je slobodan!