°C 20

Velika Gorica i ove godine ima pomoćnike u nastavi

02.09.2017.

Igor

Prvoga dana školske godine djecu s teškoćama u razvoju dočekat će njihovi pomoćnici u nastavi jer su i ove godine za njihov rad osigurana financijska sredstva. Većina sredstava osigurana je iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“, a dijelom će se potrebe za pomoćnicima financirati iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić tim je povodom jučer potpisao Ugovor za ovaj projekt.

-Projekt predviđa financiranje pomoćnika u nastavi za 53 djece u naredne četiri školske godine u svim osnovnim školama Grada Velike Gorice. Važno je naglasiti da će se iz gradskog proračuna financirati plaće za još 13-ero pomoćnika u nastavi, za što će se osigurati još oko 450 tisuća kuna, čime se nastavlja praksa osiguravanja pomoćnika u nastavi svakom učeniku koji ima takvu potrebu– izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Projekt je izuzetno važan za Veliku Goricu i sve osnovne škole jer se zahvaljujući njemu djeca s teškoćama u razvoju uspješno školuju među svojim vršnjacima u blizini svoga doma. Time se na najbolji način ostvaruje ideja o inkluzivnom odgoju i obrazovanju kao i o potrebi i važnosti izjednačavanja mogućnosti obrazovanja za svu djecu.