°C 18

Velike materijalne štete: U Lukavcu pokraden alat iz rasadnika, u Dobrilinoj vrijedne bušilice

12.04.2019.

Petar Brnada

U proteklih tjedan dana velikogorička policijska postaja na gradskom je području zabilježila neuobičajeno veliki broj kaznenih djela. Naime, evidentiran je 41 raznorazni događaj, od čega se čak 16 odnosi na kaznena djela među kojima se nalaze pljačke i teške krađe.

Tako je u Lukavcu između 6. i 8. travnja provaljeno u rasadnik koji se nalazi u Rasadničkoj ulici odakle je nepoznati lopov odnio vrlo vrijedan alat prouzročivši veliku materijalnu štetu.

Kako su kazali iz policije, riječ je o rasadniku u vlasništvu Hrvatskih šuma iz kojega je lopov otuđio motornu kosu, motornu prskalicu te mini- wash čime je nastala šteta veća od 20 tisuća kuna.

Do velike krađe došlo je i u Ulici Jurja Dobrile gdje je nepoznati počinitelj iz kombija marke KIA koje je u vlasništvu 62-godišnjeg muškaraca ukrao više modela bušilica.

Provala u vozilo izvršena je u noći s 8. na 9. travanj i to u vremenu od 18 do 9 sati dok se vozilo nalazilo na parkiralištu ispred zgrade u Ulici Jurja Dobrile.

-Nepoznati počinitelj došao je do kombija gdje je iz tovarnog prostora otuđio dvije bušilice „štemerice“ s pripadajućim koferima i tzv. borerima. Otuđio je i dvije akumulacijske bušilice s koferima i baterijama, kao i punjačima. Šteta ovim kaznenim djelom cijeni se na oko 30 tisuća kuna- izvijestili su iz PP Velika Gorica.