Novosti Sport Događanja

Velikogorički advent utrku završio na devetom mjestu: "Podižemo ljestvicu, ovo je veliko priznanje, ali i poticaj!"

13.01.2022. / Petar Brnada

Završen je ovogodišnji izbor za najljepši advent u Hrvatskoj u organizaciji portala gradonačelnik.hr, a pobjedničku titulu odnio je Grad Osijek čiji je adventski program oduševio većinu čitatelja.

Advent u Osijeku, naime, prikupio je čak 27.225 lajkova, a za vrat mu je puhao varaždinski advent koji je naposljetku dobio naklonost 25.978 glasača.

Naša Velika Gorica izborila je mjesto među top 10 advenata o čemu smo još ranije izvijestili, a nakon završetka glasovanja, završila je na također odličnom devetom mjestu s 1746 lajkova, odnosno s 30 glasova više od Grada Samobora.

U ovogodišnjem izboru kandidirano je 36 gradova i osam općina, a kroz devet dana koliko je trajala napeta utrka, svoj glas dalo je gotovo 110.000 ljudi.

Biti u top 10, a u konačnici i osvojeno deveto mjesto komentirao je i gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, koji je istaknuo kako je plasman među top 10 advenata vrijedno priznanje, ali i poticaj da idući advent bude još bolji.

-Moram priznati da su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica uložili puno truda u advent 'Prosinac u Gorici', još od samog otvorenja i predstave za Svetog Nikolu za najmlađe pa do dočeka Nove godine koji je bio inovativan s raznim događanjima za naše najmlađe i starije, zatim preko Božićnog sela, raznoraznih radionica i predstava… Osjećali smo da je advent na jednoj razini koju Velikogoričani zaslužuju i vidjeli smo po broju ljudi da smo uspjeli pogoditi ono što je našim sugrađanima bilo potrebno u ovom mjesecu. Biti među top 10 gradova u Republici Hrvatskoj kada je u pitanju advent predstavlja uistinu veliko priznanje, ali i motiv da uz klizalište i sve aktivnosti koje smo imali, u idućoj godini obogatimo još više i da nikako ne dopustimo da ta ljestvica ide niže nego da ide prema gore- poručio je gradonačelnik Ačkar te zahvalio svima koji su u velikoj konkurenciji glasovali upravo za Veliku Goricu i čestitao Osijeku koji je ove godine zasluženo osvojio prvo mjesto.

Podijeli