Novosti Sport Događanja

Velikogorički rotaractovci skupljaju pomoć za siromašne

16.12.2016. / Nefertum IT
Rotaract klub Velika Gorica, uz pomoć istoimenog rotary kluba, u suradnji s Caritasom i Kauflandom i ove godine organizira humanitarnu akciju Božićna košarica.

Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice. Donacije se mogu ostaviti u posebno označenoj košari koja se nalazi kod blagajni u Kauflandu u Velikoj Gorici.

Akcija je tradicionalna, a mladi gorički rotaractovci pokrenuli su je 2013. godine uoči osnivanja njihovog kluba. Prošle godine je po uzoru na Veliku Goricu pomoć za najugroženije prikupljalo 13 hrvatskih rotary klubova. Time je Božićna košarica postala jedna od najznačajnijih predblagdanskih humanitarnih akcija u Hrvatskoj. U dosadašnje tri akcije procjenjuje se da su gorički rotaractovci, rotarijanci i Velikogoričani prikupili oko 10.000 kilograma pomoći, a otprilike ista količina ukupno je prikupljena i u lanjskoj akciji 13 rotary klubova u čitavoj Hrvatskoj.

Ovogodišnja akcija u Velikoj Gorici traje do nedjelje, 18. prosinca. 

rotary1.jpg

Rotaract klub zajednica je prijatelja u dobi od 18 do 30 godina koji uz potporu rotary klubova organiziraju projekte čiji je cilj pomoći lokalnoj zajednici. Ime i njegovo značenje dolazi od fraze „Rotary in Action.“ To je klub u kojem mladi ljudi imaju priliku razviti znanja i vještine bitne za njihov osobni razvoj, prepoznati potrebe lokalne zajednice i pridonijeti njenom životu, te družiti se sa svojim vršnjacima. Kroz humanitarne akcije, kao i privatna druženja, svaki član u Rotaractu ima priliku pružiti pomoć onima kojima je potrebna. No, Rotaract je i više od toga; on stvara poduzetnike, lidere, suradnike, i cjeloživotne prijatelje.

Rotaract klub Velika Gorica započeo je s djelovanjem krajem rujna 2013. godine, kada se na prvom, osnivačkom sastanku susrelo osam prijateljica, potaknutih od strane Rotary kluba Velika Gorica.

Podijeli