Novosti Sport Događanja

VG Čistoća moli građane da savjesno odlažu otpad: "Miješani komunalni otpad ne odlažite u spremnike za plastiku, papir i tekstil"

04.07.2024. / Maja Peranić

Iz VG Čistoće uputili su molbu građanima da na pravilan način i savjesno odlažu otpad odnosno da kante za odvojeno prikupljanje otpada koriste na pravilan način i u njih odlažu onaj otpad za koji su namijenjene.

-Posljednjih mjeseci događa se da se u spremnicima za tekstil, plastiku i papir nalazi miješani komunalni otpad, što predstavlja veliki problem prilikom sakupljanja otpada i daljnje obrade. Poseban problem predstavlja onečišćenje tekstilnog otpada, koji pod različitim negativnim utjecajima miješanog komunalnog otpada (vlaga, plijesan, neugodni mirisi) ne postaje korisna sirovina nego smeće i mora se odložiti na odlagalište otpada - kažu iz VG Čistoće dodajući kako je važno pridržavati se uputa na spremnicima i pravilno odlagati otpad.

Podsjećaju kako, ukoliko su spremnici puni, reciklabilni otpad korisnici mogu potpuno besplatno zbrinuti na Reciklažnom dvorištu Velika Gorica, I. G. Kovačića bb, Velika Gorica (Sajmište), Reciklažnom dvorištu Mraclinska Dubrava, mobilnom reciklažnom dvorištu ili na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava.

-Pozivamo sve građanke i građane na savjesno odvajanje otpada sa zajedničkim ciljem očuvanja prirode i okoliša - poručili su iz VG Čistoće.

Podijeli