°C 15

VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato

17.05.2020.

Juraj Odrčić

Posljednjih dana u Topuskom je potraga za antičkim zlatom, nakon što su se proširile priče o slučajnom pronalasku zlatnika. No, ova priča ne govori o toj potrazi već o drugom vrijednom pronalasku.

U Starom selu kod Topuskog u potpuno zapuštenoj kući živi deda Mile, bez električne struje, u siromaštvu, nehumanim uvjetima. To više nije mogla gledati udruga "Ljudi za ljude" koja je ukazala na ovaj problem te pozvala ljude na akciju. I oni su se odazvali - iz Gline, a najvećim dijelom iz Velike Gorice.

Tako se 15 volontera uputila u ovo mjesto te odradilo prvu rundu akcije - čišćenje kuće i okućnice. Ubrzo će uslijediti i drugi radovi, ne samo krečenje kuće i drugi popravci već i instaliranje solarnih panela kako bi u ovoj kući zasvjetlila žarulja.

- Deda Mile će nakon 20 godina prvi puta spavati u čistom i na čistom, imati dovoljno hrane i 15 novih prijatelja - poručili su Goričani koji su se odazvali akciji.

Više nego ikada, krizna vremena pokazuju nam koliko smo potrebni jedni drugima - ljudski kontakt i druženje, povezivanje, želja da nam svima zajedno bude bolje. Velikogoričani su još jednom pokazali da želja za pomoći nema granica, svakako ne onih administrativnih, te su tamo našli prijateljstvo, dobrotu, zahvalnost. Zlata vrijedno!

 

 

Galerija slika

VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato VIDEO: Ovo su Goričani koji su u Topuskom našli zlato