Novosti Sport Događanja

Vikend akcija: Najviše kazni ispisano zbog brzine, alkotest nije prošao samo jedan vozač (28)

19.04.2021. / Petar Brnada

U vikendu iza nas u vremenu od 22 do 6 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ prilikom koje je utvrđeno 30 ciljanih prekršaja.

Najveći broj prekršaja, njih 26, odnosi se na nepropisnu brzinu, dva vozača kažnjena su zbog nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, jedan je dobio kaznu zbog korištenja mobitela u vožnji, a u vožnji pod utjecajem alkohola uhvaćen je tek jedan vozač.

Riječ je o 28- godišnjaku koji je u petak nešto prije ponoći zaustavljen u Ulici Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici.

-Nadzorom kod kbr. 47 gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0.53 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaj privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Dodali su da se u vrijeme provođenja akcije nije dogodila ni jedna prometna nesreća, dok su tijekom ostalog dijela vikenda evidentirane dvije nesreće sa materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom.

Uz ciljane prekršaje, također je utvrđeno i 11 ostalih prekršaja iz domene prometa pa je tako velikogorička policija tijekom vikenda ukupno utvrdila 41 prometni prekršaj.

Podijeli