Novosti Sport Događanja

Vikend rekorder Gorice i županije: Napuhao 2,34 promila

19.12.2016. / Nefertum IT
Na području cijele Policijske uprave zagrebačke tijekom proteklog vikenda provodila se nova akcija nadzora vozača tijekom koje je ukupno utvrđeno 1021 prometni prekršaj na području PUZ-a.

Diljem županije i Grada Zagreba evidentirano je 200 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, oduzeto je 190 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 200 vozača. Kod 34 vozača (17%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

-Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je 18. prosinca oko 0:20 sati u Velikoj Gorici, u Ulici Matice Hrvatske, kod 51-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,34 g/kg alkohola u organizmu-izvjestili su iz PUZ-a.

Za vrijeme akcije evidentirano je deset vozačica (5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola, a 14 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, svi testovi negativni, a jedna osoba je odbila testiranje. 

Podijeli