Novosti Sport Događanja

Vozač kamiona u vlasništvu tvrtke iz Velike Gorice manipulirao podacima tahografa, prikazivao odmor u vrijeme vožnje

04.07.2024. / Redakcija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke jutros u 7:50 sati na Slavonskoj aveniji kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, proveli su nadzor teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu tvrtke iz Velike Gorice, koji se kretao Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Teretnim je vozilom upravljao 43-godišnjak.

Obavljenim nadzorom radnog vremena vozača, odnosno podataka tahografskog zapisa i kartice vozača, kojima se bilježi radno vrijeme mobilnih radnika, sukladno Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, u nadziranom razdoblju utvrđeni su prekršaji manipulacije s podacima tahografa, odnosno nezakonito vođenje duple evidencije radnog vremena.

-Navedeno je učinjeno tako da vozač prikazuje odmor vozača manualnim unosom na kartici vozača, za vrijeme dok upravlja vozilom s analognim tahografom, gdje nezakonito prikazuje odmor umetnutim listićem u analognom tahografu tog istog teretnog vozila, dok za to vrijeme upravlja teretnim vozilom s digitalnim tahografom na karticu.

Zbog navedenog protiv vozača i pravne osobe će biti pokrenut prekršajni postupak izdavanjem prekršajnog naloga, za što je predviđena novčana kazna protiv vozača u iznosu od 920 eura, protiv pravne osobe novčana kazna u iznosu od 3.310 eura, a protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi novčana kazna u iznosu od 1.980 eura – izvijestili su iz policije.

 

(foto: ilustracija )

Podijeli