Novosti Sport Događanja

Vozači motocikala i mopeda pod povećalom policije!

25.06.2024. / Maja Peranić

Policija je najavila akciju pojačanog nadzora prometa usmjerenu prema vozačima motocikala i mopeda, koja će se održati ove srijede, 26. lipnja od 14 do 22 sata. Cilj akcije je, napominju u policiji, povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjeren na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih sa spmenutom skupinom vozača.

-Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke. Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu - rekli su u PU zagrebačkoj.

-Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi - poručili su iz policije.

Foto: Sime Zelic/Pixell

Podijeli