Novosti Sport Događanja

Za jesenski upisni rok ostalo mjesta u Srednjoj strukovnoj školi

21.07.2021. / Maja Peranić

Završio je ljetni upisni rok u srednje škole u Republici Hrvatskoj, a prema podacima web platforme upisi.hr u Velikoj Gorici je upisna kvota odmah popunjena u gotovo svim školama. Nešto slobodnih mjesta ostalo je u Srednjoj strukovnoj školi, kao i u Umjetničkoj školi Franje Lučića za učenike koji nakon osnovnoškolskog umjetničkog obrazovanja žele nastaviti pohađati srednju školu.

Gimnazija Velika Gorica je upisala 124 učenika, 98 u opći smjer, a 26 u prirodoslovno matematički. Ekonomsku školu pohađat će od jeseni 101 novi učenik i to 75 ekonomista i 26 komercijalista. I Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina popunila je svoja mjesta i upisala 84 učenika u tri razredna odjeljenja.

Slobodnih mjesta ostalo je tek ponešto u Srednjoj strukovnoj školi. Upisano je 148 „prvašića”, a slobodnih mjesta je ostalo 9 i to za pomoćnog kuhara i slastičara pet mjesta, te po dva za pedikera i konobara. Učenici koji se žele prijaviti za ta zanimanja mogu to učiniti na jesenskom upisnom roku.

Mjesta i za mlade umjetnike

To također mogu učiniti zainteresirani i kvalificirani pristupnici za upis u Umjetničku školu Franje Lučića u kojoj su nepopunjena ostala 24 mjesta. Za glazbenog pjevača (2 godine obrazovanja) ostalo je 6 mjesta, za scenskog plesača 4 mjesta, a po jedno slobodno mjesto ostalo je za sljedeće ponuđene programe: Glazbenik teorijski smjer, Rog - temeljni predmet, Kontrabas - temeljni predmet, Glazbenik pjevač (4 godine obrazovanja), Glazbenik/ca - teorijski smjer, Glazbenik oboist; saksofonist; flautist; violončelist; violinist, Glazbenik - pripremno obrazovanje: Saksofon - temeljni predmet; Glazbenik gitarist; Glazbenik - pripremno obrazovanje; Oboa - temeljni predmet; Glazbenik klarinetist.

Podijeli