Novosti Sport Događanja

Za vikend četiri prometne nesreće, a 35 vozača dobilo edukativan razgovor o prometnim pravilima

30.01.2023. / Redakcija

Velikogorička policija nastavila je i ovoga vikenda s pojačanim kontrolama prometa, no i najave istih nisu utjecale na neke vozače da se pridržavaju prometnih pravila. Točnije, njih 35 je dobilo edukativan razgovor s policijom popraćen financijskim izdatkom u državni proračun.

U vremenu od 27. do 30.siječnja, tijekom vikenda, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom utvrđeno 21 ciljanih prekršaja te 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 35 prometnih prekršaja.

Od prekršaja iz akcije ističu se tri prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, 10 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te po jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i vožnje kroz zatvoreno raskrižje-crveno svjetlo.

Od tri vozača pod utjecajem alkohola rekorder ovoga vikenda je stigao blizu dva promila. 

- Dana 27.01.2023. godine (petak) u 23,05 sati, muškarac starosti 50 godina, upravljao je osobnim automobilom Avenijom pape Ivana Pavla II u Velikoj Gorici. Nadzorom kod raskrižja sa Državnom cestom D-30 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,84 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog - javili su iz policije.

 

Podijeli