°C 0

Zaredale se nove provale: Na meti lopova kuće u Šenoinoj i Petini, ali i vatrogasni domovi

04.10.2019.

Petar Brnada

U proteklih tjedan dana na širem velikogoričkom području ponovno su se zaredale provale i pokušaji provala u obiteljske kuće.

Kako su danas izvijestili iz PP Velika Gorica, jedna provala dogodila se sa 28. na 29. rujna u Ulici Augusta Šenoe. Tu je nepoznati počinitelj izvršio provalu u kuću na način da je podesnim predmetom obio i otvorio krilo prozora na prizemnom dijelu kuće te ušao u unutrašnjost. Tamo je djelomično ispremetao stvari i tom prilikom izvršio krađu metalne prijenosne kase, kazali su iz policije.

Pokušaj provale zabilježen je i u kuću u mjestu Petina, a dogodio se 3. listopada u vremenu od 6:15 i 16:10 sati dok vlasnika nije bilo u kući.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid i utvrđeno je da je nepoznati počinitelj došao do ulaznih vrata kuće koja je obio i otvorio, te ušao i kretao se po svim prostorijama i ispremetao stvari, no iz neutvrđenih razloga odustao od daljnjeg činjenja kaznenog djela te se udaljio u nepoznato pritom ništa ne otuđivši- rekli su u policiji.

Još jedan pokušaj provale zabilježen je u mjestu Veleševec gdje su se nepoznati počinitelji u vremenu od 29. do 1. listopada namjerili na Vatrogasni dom.

-Tamo je nepoznati počinitelj došao do vrata kuhinje koja je obio i otvorio te ušao u unutrašnjost i ispremetao stvari pa potom otišao do drugih vrata na prostoriji spremišta. I njih je obio i otvorio te je iz neutvrđenih razloga odustao od daljnje radnje. Najvjerojatnije zbog toga što nije pronašao ništa što bi mogao odnijet sa sobom- priopćili su danas iz PP Velika Goirca.

Dodali su kako su u proteklih sedam dana evidentirana i tri nasilja u obitelji te dosta veliki broj, čak 13 prometnih nesreća, te jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge.

-Utvrđen je 29. rujna oko 22 sata od strane policijskih službenika koji rade na sprečavanju nezakonitih migracija, a koji su u Velikoj Gorici na obilaznici zaustavili vozilo u kojem se nalazio 24-godišnji mladić s područja Grada Zagreba, a koji je dragovoljno policajci izručio 1,2 grama marihuane- rekli su u policiji i dodali da mu je droga oduzeta te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici.