°C 15

Zaredale se provale na području grada: Na meti provalnika i obiteljska kuća u Kurilovcu

06.09.2019.

Petar Brnada

Lopovi na velikogoričkom području nisu mirovali niti proteklog tjedna pa je tako PP Velika Gorica zabilježila više provala u stanove i kuće te pokušaj provale u vikendice.

Prvo je od 2. do 4. rujna nepoznati počinitelj provalio u kuću u Josipovićevoj ulici koja je u vlasništvu 56 godišnjeg Goričanina.

-Nepoznati počinitelj došao je do ograde sa stražnje strane obiteljske kuće gdje je uporabom prikladnog alata prerezao te savio žičanu ogradu te se provukao do kuće gdje je prišao prikladnim vratima koja je nasilno otvorio. Potom se kretao po svim prostorijama, ispremetao stvari no bez da je išta otuđio udaljio se u nepoznato- izvijestili su jutros iz PP Velika Gorica.

Uz slučaj u Kurilovcu, zabilježena je i provala na Cibljanici, odnosno u Ulici Jurja Dobrile o kojoj smo pisali jučer. Provala se dogodila 2. rujna u vrlo kratkom vremenskom razdoblju od 18 do 19:15 sati, a na meti se našao stan 53- godišnje vlasnice.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj zavlačenjem prikladnog alata između krila vrata i ovratka obio ulazna vrata stana gdje je djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu novca i zlatnog nakita. Šteta ovim kaznenim djelom cijeni se na oko 20 tisuća kuna- otkrivaju iz PP Velika Gorica.

Također, od 19. kolovoza do 1. rujna u mjestu Peršinovec izvršen je pokušaj provale u vikend kuću u vlasništvu 59- godišnjeg hrvatskog državljanina.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid te je prikupljenim obavijestima utvrđeno da je kazneno djelo izvršeno na način da je nepoznati počinitelj podesnim alatom presjekao lokote na metalnoj rešetki, a nakon toga obio i bravu te otvorio vrata. No iz zasada neutvrđenog razloga udaljio se iz vikendice ništa ne otuđivši- kazali su iz policije.

Iz policije su jutros kazali da je u proteklih tjedan dana zabilježeno pet prekršaja iz domene nasilja u obitelji te 8 prometnih nezgoda.