°C 7

Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu

13.06.2018.

Ivana Crnković

Nakon 13 mjeseci od postavljanja temelja za novo srce Hrvatske pošte gradnja logističkog centra vidljivo napreduje te su obrisi nove sortirnice već itekako vidljivi.

Investicija koja će u svojoj završnici vrijediti 345 milijuna kuna na jednom mjestu, na 38,2 tisuća četvornih metara, smjestit će postojeću logistiku Hrvatske pošte koja djeluje na više lokacija u Zagrebu.

Radovi na najvećem gradilištu u Velikoj Gorici radovi su prve faze vrijedne 155 milijuna kuna, predviđeno je trajanje 18 mjeseci, a ti rokovi, kažu iz Hrvatske pošte, bit će ispoštovani.

- Radovi na Novom sortirnom centru teku prema planu, što znači da se završetak prve faze radova očekuje do kraja ove godine-saznajemo iz Hrvatske pošte.

Brze obilaznice, autocesta, željeznički pravac i zračna luka odnosno izvrsna prometna povezanost bila je ključni element za gradnju ovog centra upravo u Velikoj Gorici.

U prvoj fazi gradnje dovršit će se 32.000 m2 sortirnog centra, što podrazumijeva gradnju sortirnice s podrškom, visokog regalnog skladišta, trafostanice i kotlovnice, podatkovnog centra, ukupne komunalne infrastrukture, 540 parkirnih mjesta za osobna i tehnološka vozila, dijela upravne zgrade i hortikulturnog uređenja na 16.000 m2 zelenih površina-dodaju iz HP-a.

Ukupna površina kompleksa nakon završetka svih faza gradnje iznosit će 38.200 m2 na parceli od 70.200 m2.

- Novi sortirni centar s radom će krenuti tijekom proljeća 2019., a tamo će biti smješteno oko 1400 zaposlenih u HPekspresu, Diviziji pošte, sortirnici, prijevozu i administraciji-zaključili su iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih pošta.

Galerija slika

Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu Zavirili smo u radove na najvećem gradilištu u gradu