°C 1

Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci"

29.05.2018.

Petar Brnada

Dječji vrtić Koraci danas je veselom priredbom svojih mališana svečano proslavio stjecanje statusa Međunarodne eko škole i dobivanje Zelene zastave.

Vrtić se tako pridružio ostalim goričkim vrtićima, DV Velika Gorica, Žirek i Lojtrica koji su također nedavno stekli statuse eko škola, a idućeg tjedna to hvalevrijedno priznanje primit će i dječji vrtić Ciciban.

Stjecanje statusa eko škole vrtićanci su uz pomoć svojih odgajateljica proslavili bogatim pjevačkim i plesačkim programom kojim su oduševili veliki broj okupljenih roditelja i prijatelja vrtića.

Riječi pozdrava i zahvale na početku priredbe okupljenima je uputila ravnateljica vrtića Maja Hudić koja je istaknula da vrtić Koraci sada ima već desetogodišnje iskustvo te da broje ukupno tri objekta; jedan jaslički i dva objekta s vrtićkim skupinama u kojima vlada obiteljsko ozračje, s obzirom da djeca borave u obiteljskim kućama pa se na taj način njeguje obiteljska tradicija.

- Što se tiče naše zelene zastave, odnosno eko zastave koju smo dobili možemo reći da djeca i odgojitelji unatrag nekoliko godina rade s djecom ekološke aktivnosti koje su proveli u suradnji s roditeljima koji su nam bili velika podrška, jednako kao i lokalna zajednica. Prošle pedagoške godine krenuli smo sa stručnim timom u razgovor da bi se mogli uključiti u projekt dobivanja zelene zastave tako da smo se uz potporu naše osnivačice i naše pedagoginje Vesne Smojver koja ima dugogodišnje iskustvo u radu na eko projektima odlučili i sami ove godine uključiti u proces dobivanja zelene zastave- rekla je ravnateljica Maja Hudić.

Da bi ostvarili status eko škole  u vrtiću su morali odraditi sedam koraka u određenom vremenskom razdoblju, pa sve korake i aktivnosti dokumentirati, a zatim i prezentirati na web stranici Udruge Lijepa naša. Službeno, zasluženo priznanje Međunarodne eko škole stiglo im je 11. svibnja.

- Zajedno s djecom radili smo na temi otpada, oformili smo unutar skupina centre čistoće, zelene centre, izradili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, papira, plastike, u suradnji s VG Čistoćom nabavili spremnike za vanjski prostor vrtića. Inače obilježavamo važne ekološke datume, ekološke radionice u suradnji s roditeljima, stručna predavanja za djelatnike vrtića u suradnji s Ekoregijom Velika Gorica koja je ujedno i kum našeg projekta i koja je podržala naš vrtić u dobivanju statusa eko škole- naglasila je ravnateljica te dodala da današnjom proslavom njihove aktivnosti ne prestaju već se nastavljaju i dalje kako bi se za dvije godine opet mogli svi okupiti i proslaviti obnovu stečenog statusa.

Rasplesanu priredbu pjesmom „Vesela livada“ otvorila je najmlađa vrtićka skupina Jagodice, a nakon njih je nastupila Mješovita vrtićka skupina Patkice s izvedbom „Kad bi svi“ te Mješovita vrtićka skupina Jabučice s pjesmama „Eko obitelj“ i „Čuvaj zemlju“.

Mješovita vrtićka skupina Loptice otpjevala je „Završnu pjesmu iz lutkarske predstave KEKO EKO“ i „Zapjevala ptica sjenica“, a veseli program zaključila je najstarija vrtićka skupina Vjeverice koja je otpjevala „Earth we're in it together“ i „Mali čuvari velike zemlje“.

Nakon izvođenja Eko himne DV Koraci, djeca su stečenu Zelenu zastavu svečano predala ravnateljici koja ju je zatim izvjesila na vrtiću.

Stečenim statusom Međunarodne eko škole izrazito je ponosna i Ekoregija Velika Gorica koja je svesrdno podupirala vrtić na njihovom putu dobivanja Zelene zastave te omogućila da taj cilj i ostvare.

-S obzirom da su u vrtiću znali da je u fokusu Ekoregije edukacija, javili su nam se prije nekoliko mjeseci, tako da smo s predstavnicima VVG-a, točnije Sanjom Kalamburom, napravili jednu kratku edukaciju za njihove učiteljice koja im je pomogla da budu još bolji i učinkovitiji u očuvanju okoliša. Po završetku su nas priupitali želimo li biti kumovi, na što smo naravno pristali zato što smatramo da su ovakve inicijative jako poželjne kako bi djeca od malih nogu razvijala ekološku svijest i brinula o zaštiti okoliša. Čestitamo im na stečenom priznanju- rekao nam je projektni asistent Mario Konić iz Ekoregije.

Galerija slika

Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci" Zelena zastava zavijorila se u vrtiću "Koraci"