°C 0

Željko Žužić slobodno šeće iako nije vratio državi dug od 37,6 milijuna kuna

21.10.2020.

Petar Brnada

Kontroverzni velikogorički poduzetnik i USKOK-ov svjedok u postupku protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, Željko Žužić  i dalje je na slobodi dogovorenoj sporazumom s tužiteljstvom, iako još uvijek nije ispunio jedan od dogovorenih ključnih uvjeta, a to je da u postavljenom roku državnom proračunu uplati 37,6 milijuna kuna zbog protupravno stečene imovinske koristi, piše Nacional.

Podsjetimo, upravo preko Soliduma Žužić je oštetio državni proračun za ukupno 47,6 milijuna kuna kroz neplaćeni porez. Uoči sklapanja dogovora s tužiteljstvom on je u proračun uplatio 10 milijuna kuna, a za preostali iznos određen mu je rok od tri godine. Spomenuti iznos Žužić je bio dužan podmiriti do 28. srpnja prošle godine, tri godine nakon što je presuda postala pravomoćna i izvršna, a po informacijama dostupnim Nacionalu još 12. kolovoza prošle godine Općinsko državno odvjetništvo zaprimilo je prijedlog za pokretanje ovrhe. Kako navodi Nacional, ostaje nejasno zašto dug do današnjeg dana nije naplaćen i zašto Žužiću nije opozvana uvjetna osuda i aktivirana zatvorska kazna, što je bilo predviđeno osudom. 

U međuvremenu Žužić već neko vrijeme šalje u stečaj svoje tvrtke među kojima je i Solidum, pa ovrhe neće biti učinkovite jer se on povlači iz poslovanja, a vođenje nekih tvrtki preuzeli su Žužićevi sinovi.

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL