°C 5

Zgradu NP Mraclin BMW je probio brzinom od 150 km/h! Još nije potvrđeno je li vozač bio pijan

25.01.2021.

Maja Peranić

Dva dana nakon stravične prometne nesreće na naplatnoj postaji Mraclin još uvijek se ne znaju svi detalji i okolnosti koji su do nje doveli. Tog tragičnog jutra život je izgubio 53-godišnji djelatnik HAC-a koji se nalazio na svom radnom mjestu – u prostorijama naplatne postaje kada je na njega, probivši tri zida, naletio automobil BMW kojim je upravljao 20-godišnjak iz Lekenika. Očevid je pokazao da je presudna bila brzina vozila, a da je vozač bio pijan nije službeno potvrđeno.

Mladi vozač teško je ozlijeđen te se nalazi u KBC-u Zagreb gdje je i operiran. Policija je nakon obavljenog očevida objavila kako je do nesreće došlo prilikom neprilagođene brzine te je vozač, udarivši automobilom u rubni kamen, izgubio nadzor nad vozilom.

-20- godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom, a potom se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin. Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen -izvijestila je policija.

Protiv 20-godišnjaka podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, stoji u službenom izvješću policije.

Brzina kojom se vozilo kretalo bila je tako glavni uzrok ovog tragičnog događaja, tragovi kočenja nisu uočeni, a prema riječima sudskog vještaka za promet Gorana Husinca, da bi došlo do ovakve nesreće, i probijanja tri zida, vozilo se moralo kretati i između 140 i 150 km/h.

-Prema mojim procjenama da bi automobil probio tri zida sigurno se kretao brzinom od 140 - 150 kilometara na sat- kazao je Husinec za Dnevnik.hr. On tvrdi kako mladi vozač nije zaspao već je usmjeravao vozilo.

-Vozač je definitivno upravljao vozilom jer je on na samom kraju autoceste vozilo usmjerio u desno u zatvoreni prometni trak i kretao se prema samim naplatnim kućicama. Jednostavno zbog velike brzine i mraka izgubio je kontrolu nad automobilom i promašio izlaz i udario u rubni kamen-tvrdi Husinec.

Iako se u medijima pojavila informacija da je 20-godišnjak prilikom vožnje bio pijan, ta informacija nije službeno potvrđena od strane policije. Još uvijek je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će pokazati sve okolnosti koje su dovele do ove tragične i nezapamćene prometne nesreće.

(foto: JVP Velika Gorica)

Galerija slika

Zgradu NP Mraclin BMW je probio brzinom od 150 km/h! Još nije potvrđeno je li vozač bio pijan Zgradu NP Mraclin BMW je probio brzinom od 150 km/h! Još nije potvrđeno je li vozač bio pijan Zgradu NP Mraclin BMW je probio brzinom od 150 km/h! Još nije potvrđeno je li vozač bio pijan