°C 4

Zimska služba spremna za novu sezonu

09.11.2017.

ivana

Ako je vjerovati domaćim prognostičarima tijekom sljedećeg tjedna i u našem kraju bi mogle pasti prve pahulje. Hoće li nas ovog mjeseca zaogrnuti bijeli pokrivač, ili možda u prosincu, tek ćemo vidjeti. No, svakako je dobro znati da je zimska služba već spremna.

U dvorištu VG Goričanke danas je održana smotra zimske službe VG Komunalca na kojoj su se okupili djelatnici VG Komunalca, predstavnici Grada i stožera za zimsku službu, policije te kooperanti koji sudjeluju u radu zimske službe.

-Ukupno raspolažemo s 42 ekipe za čišćenje snijega u velikoj, te još 18 ekipa male zimske službe. Naš zadatak je održavati 600 km prometnica te oko 58 km pješačkih staza među kojima su i autobusna stajališta. Zadaci su raspoređeni u tri prioritetna područja. U čišćenje prvog i drugog prioriteta pripadaju županijske i lokalne ceste dužine oko 300 km, a treći prioritet su mjesni odbori koje čiste traktoristi,naši kooperanti-rekao nam je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.Zimska služba na teren izlazi nakon prvih snježnih padalina, dok će se neke kritične točke poput nadvožnjaka i preventivno posipavati. Soli i sipine, kažu, ima dovoljno.

-Na skladištu imamo 1.200 tona soli, 600 kubika sipine, mogu pozvati građanstvo da se pripremi za zimu i koriste zimske gume na vozilima jer to su također važni preduvjeti za sigurnost u prometu. Imamo 24-satna dežurstva, predsjednik stožera zimske službe zimske službe je Josip Kolarec, a gospodin Miljenko Vugrinović je voditelj, i bit ćemo na raspolaganju građanima- dodaje direktor Perić.

 

Prijavite moguće probleme

Tijekom prethodne sezone zimske službe utrošeno je 3,7 milijuna kuna, a za ovu sezonu Grad Velika Gorica predvidio je u proračunu 5,8 milijuna kuna za rad zimske službe.

-Grad i VG Komunalac čine sve što je u njihovoj moći da sve bude spremno za moguće snježne padaline. Dolazimo na smotru svake godine i vidimo da su tu uvijek novi strojevi i posipači, da se kontinuirano ulaže i da će na zadovoljstvo sugrađana zimska služba biti na razini zadatka kako bi se promet u gradu mogao nesmetano odvijati u svim uvjetima-kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Iz VG Komunalca također pozivaju građane da se za eventualne prošlogodišnje propuste ili pritužbe obrate zimskoj službi kako bi se unaprijed moglo pripaziti da se isto ne ponovi.

-Ukoliko imaju pritužbe na rad zimske službe molim građane da to odmah sada jave, da se propusti ne ponove. Mi bilježimo sve propuste, ako se ponove imamo određena upozorenja i sankcije, naravno to je ljudski faktor ništa nije namjerno napravljeno. Uz to molimo građane za suradnju, da tijekom snježne sezone počiste snijeg ispred svojih kuća i zgrada-naglasio je direktor VG Komunalca.

Počelo i božićno uređenje grada

Osim što je spremna zimska služba djelatnici VG Komunalca krenuli su i s božićnim uređenjem grada, a kako će ove godine osvijetliti grad vidjet ćemo početkom prosinca.

-Počeli smo s božićnim uređenjem i već smo postavili svjetleće ukrase po stupovima javne rasvjete na glavnim gradskim prometnicama. I ove godine grad će krasiti tri rezane jelke kod Pučkog otvorenog učilišta, na Trgu Stjepana Radića i na Trgu kralja Tomislava. Uređenje će biti dosta slično kao i lani jer su nam sredstva ograničena, ali ćemo se maksimalno potruditi da bude lijepo i prigodno uređeno-rekla nam je Arijana Mrkonjić iz VG Komunalca.

Galerija slika

Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu Zimska služba spremna za novu sezonu