°C 5

Zračna luka provodi prioritetno cijepljenje svojih djelatnika

16.02.2021.

Maja Peranić

Međunarodna zračna luka Zagreb od prošlog tjedna provodi organizirano cijepljenje svojih djelatnika protiv koronavirusa. Kako piše portal Index.hr, to joj je odobreno od strane Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Međunarodna zračna luka ima oko 700 zaposlenika, među njima i velik broj Velikogoričana.

Zahtjev za organizacijom prioritetnog cijepljenja operativnog osoblja Zračna luka je zatražila zbog, kako su naveli, povećanog rizika zaraze koronavirusom uslijed izravnog kontakta s putnicima zračne luke.

Prema informacijama, cjepivo kojim se djelatnici Zračne luke cijepe je Pfizerovo i plan je da se pet tjedana zaredom cijepi pedesetak osoba. Cijepljenje djelatnika aerodroma obavlja ispostava Doma zdravlja u Velikoj Gorici, a vrši se u prostorijama Školskog centra MZLZ, piše Index.hr.

Na pitanje smatraju li iz Uprave Zračne luke da su ovim cijepljenjem zakinute ugroženije skupine, nisu dali odgovore, kazali su tek da je za sad cijepljeno 56 prioritetnih zaposlenika koji su u izravnim kontaktima s različitim skupinama korisnicima njihovih usluga prilikom čega nije uvijek moguće održavati preporučeni razmak.

-Smatramo potrebnim dodatno napomenuti da su kolegice i kolege koje rade na operativnim/prometnim poslovima zračne luke, neophodna karika svakodnevnog funkcioniranja prometa u zračnoj luci u svim segmentima organizacije prihvata i otpreme putničkih i teretnih zrakoplova (uključujući i one s humanitarnom pomoći), te sanitarnih, medicinskih letova. MZLZ Grupa ima ukupno 700 zaposlenika, većina od njih radi na operativnim poslovima i u izravnom su kontaktu s putnicima-odgovorili su iz MZLZ za Index.hr.