Novosti Sport Događanja

Zrakoplov Trade Aira hitno sletio na Pleso, sve je prošlo u redu

24.06.2022. / Klara Kosić

Fokker 100 hrvatskog privatnog avioprijevoznika, Trade Aira hitno je sletio u zagrebačku zračnu luku na Plesu. Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 12.29 sati zrakoplov na letu Thesslloniki – Insbruck  zatražio je dozvolu za prinudno slijetanje u Zračnu luku Franjo Tuđman, radi kvara na hidraulici. Operator zračne luke postupio je sukladno proceduri u ovakvim situacijama i zrakoplov je bez problema sletio u 13 sati.

U pomoć su pozvani i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice.

 - Izašli smo na intervenciju s dva vozila i devet vatrogasaca po pozivu vatrogasne postrojbe iz Međunarodne zračne luke Zagreb. Zrakoplov je imao problema pri slijetanju sa spuštanjem kotača, hidraulika nije radila. Osim nas i jedinice iz Zračne luke, sudjelovali su i dečki iz Zagreba. Na svu sreću piloti su uspjeli ručno spustiti kotače i prizemljiti zrakoplov – rekao nam je Ivica Maceković, zapovjednik JVP-a Velika Gorica.

Foto: Facebook/JVP Velika Gorica

Galerija slika

Zrakoplov Trade Aira hitno sletio na Pleso, sve je prošlo u redu Zrakoplov Trade Aira hitno sletio na Pleso, sve je prošlo u redu Zrakoplov Trade Aira hitno sletio na Pleso, sve je prošlo u redu Zrakoplov Trade Aira hitno sletio na Pleso, sve je prošlo u redu

Podijeli