Novosti Sport Događanja

Ante Budimir potpisao 'ugovor života': Ponosan sam i zahvalan!

07.06.2021. / Damir Žbulj

Sjajna sezona u španjolskoj Primeri 'natjerala' je Osasunu da otkupi ugovor Ante Budimira, koji je klubu iz Pamplone svojim golovima i sjajnim igrama pomogao da zadrži prvoligaški status.

Velikogorički nogometni internacionalac je u Osasunu stigao na posudbu iz Mallorce, Ante je itekako zadovoljio svoje poslodavce, koji su za njegov angažman isplatili najveću odštetu u klupskoj povijesti!

Aktivirana je klauzula u ugovoru od osam milijuna eura, dok je njegova cijena na tržištu za ostale klubove bila dvostruko veća!

Budimir se zahvalio svima u klubu, navijačima Osasune te je istaknuo kako je 'ovo velik dan za njega i njegovu obitelj!'

"Ponosan sam i zahvalan svim u Osasuni," javio se 29-godišnji Ante iz Poreča, gdje je na pripremama reprezentacije, a prije odlaska u London na veliki okršaj s Englezima na otvaranju Europskog prvenstva.

Protekle sezone postigao je 12 golova, od čega 11 u Primeri, a prema statističkim podacima najefikasniji je strijelac La Lige u golovima glavom, čak i ispred jednog Karima Benzeme.

Potpisao je ugovor na četiri sezone, do kraja lipnja 2025. godine

"Čestitamo mu i želimo brojne nove pogotke u Španjolskoj," poručili su se i iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Na službenim stranicama Osasune opisan je njegov nogometni put, počeci u velikogoričkom Radniku, epizoda u austrijskom LASK-u iz Linza pa povratak u Goricu, ali i golgeterski učinak u zaprešićkom Interu, Lokomotivi, njemačkom St Pauliju, talijanskom Crotoneu, Sampdoriji i na kraju Mallorci, gdje je i izgradio svoje ime u Španjolskoj.

Istaknuto je kako je Budimir, uz Messija, Benzemu, Gerarda Morena, Luisa Suareza, Iaga Aspasa i Rogera, jedini uspio u protekle dvije sezone zabiti više od deset golova u La Ligi, što je spektakularan uspjeh.

Budimir je dobio pohvale za svoju profesionalnost i posvećenost Osasuni i cijeloj tamošnjoj zajednici, a naglasili su i kako je i dio Vatrenih, aktualnih svjetskih viceprvaka, na skorašnjem Euru.

Dvoboj s Englezima je na rasporedu u nedjelju, a Hrvatska će još u skupini igrati s Češkom i Škotskom. Nadamo se novim velikim uspjesima, ali i kako će naš Velikogoričanin, baš kao i Okujac Marcelo Brozović, ostvariti novi rezultat za pamćenje.

Velikogoričanin je za Hrvatsku dosad upisao sedam nastupa i zabio jedan pogodak!

 

WhatsApp Video at 21.59.37

🎙️ Ante Budimir: "Hoy es un día muy importante para mí y mi familia. Estoy muy orgulloso y agradecido a #Osasuna". #SomosContentos

Posted by Club Atlético Osasuna on Monday, June 7, 2021

Podijeli