Novosti Sport Događanja

Asistencija Brozovića u finalu, ali trofej Europske lige ide u Sevillu

22.08.2020. / Damir Žbulj

Marcelo Brozović nažalost nije osvojio trofej Europske lige u dresu milanskog Intera! Turopoljac iz Okuja ponovno je predvodio svoju momčad, upisao je i sjajnu asistenciju, ali je na kraju slavila španjolska Sevilla, kojoj je to šesti naslov u ovom natjecanju.

Inter je poveo već u petoj minuti, kada je Lukaku izborio i realizirao kazneni udarac, no, belgijski napadač ispao je tragičar ovog finala...

Sevilla je s dva pogotka De Jonga do 33. minute stigla do preokreta, ali je samo tri minute kasnije Brozo fantastično ubacio iz slobodnog udarca, a Godin je glavom poentirao.

Odluka je pala 15-ak minuta prije kraja, kad je Diego Carlos opalio atraktivne 'škarice', a Lukaku je 'majstorski' poslao loptu u svoju mrežu.

Brozović je odigrao cijeli finalni dvoboj u njemačkom Kölnu, ali je u ovoj izazovnoj sezoni, koja će ostati zapamćena po dugotrajnoj pauzi zbog koronavirusa, utakmicama bez navijača na tribinama i posebnom sustavu završnice natjecanja, ipak ostao bez završne nagrade za fantastične partije.

Za Brozovićeve usluge zainteresirani su brojni europski velikani i postoji mogućnost da će naš reprezentativac u idućoj sezoni nositi dres nekog drugog kluba.

Uskoro Marcela čeka okupljanje Vatrenih, a početkom rujna i nastupi s Hrvatskom u Ligi nacija, na gostovanjima kod Portugala i Francuske.

Brozović tako nije nastavio niz Hrvata u finalima Europske lige, prije dvije godine je Šime Vrsaljko s madridskim Atleticom osvojio trofej, a lani Mateo Kovačić s londonskim Chelseajem.

Podijeli