Novosti Sport Događanja

Babec: Lijepo se vratiti kući u Slavoniju, a još je ljepše tamo pobijediti!

04.10.2019. / Damir Žbulj

Pred nogometašima Gorice novi je izazov, novo gostovanje, već treće u nizu. Nakon poraza u Koprivnici samopouzdanje je vraćeno sjajnom partijom u Zaprešiću i Jakirovićeva momčad mirno odlazi u Osijek, gdje ju u subotu od 19 sati očekuje dvoboj 11. kola HT Prve lige.

Bit će to izravni okršaj za četvrtu poziciju na ljestvici pošto Bijelo-plavi imaju tek bod prednosti od turopoljskog prvoligaša.

Goričani će u Gradu na Dravi biti oslabljeni za Marinu i Musu, ali nadamo se kako će Jakir pronaći pravo rješenje za ovaj težak ispit.

U prvom ovosezonskom okršaju na Gradskom stadionu Gorica je lagano stigla do pobjede, no, tadašnji je trener Diono Skender odmarao većinu prvotimaca za kvalifikacije Europske lige. Niti je Osijek prošao bugarski CSKA, niti je Skender više trener.

Ekipu je preuzeo Ivica Kulešević, koji je probudio momčad, ali nije puno promijenio u stilu igre.

"Mislim da nema nekih većih promjena. Poznam i Kuleševića, on nije novo lice već je trener dugi niz godina tamo. Pozna taj mentalitet i momčad. Možda igraju sada više okomitije nego li prije, možda koriste više tranziciju. Tako da vidjet ćemo. Mislim kako će biti dobra utakmica i da ćemo biti spremni," istaknuo je strateg Gorice pa dodao:

"Kada smo analizirali Lokomotivu i Slaven Belupo zaključili smo kako su nam obje momčadi uputile dva udarca u okvir našeg gola. To nas svakako boli, ali to je nogomet. Ti ne iskoristiš svoje trenutke, protivnik to kazni i ti izgubiš utakmicu. Nikako pri tome ne želim umanjiti niti bod Lokomotive niti pobjedu Slaven Belupa. Znači, svi se mi spremamo, analiziramo, a stvar je trenutka i odluke igrača u tim trenucima. Ja ću biti zabrinut kada ne budemo stvarali prilike da takav pristup bude nam upitan. U životu profesionalnog nogometaša ti moraš cijelo vrijeme biti maksimalno fokusiran. Znači igrači kao i mi treneri moraju biti 24 sata u nogometu. Ako nećeš ti, biti će neko drugi."

Nakon gostovanja u Slavoniju slijedi reprezentativna pauza, a prvoligaškim obvezama Goričani se vraćaju 18. listopada na domaćem travnjaku protiv baš protiv Dinama.

Bilo bi lijepo taj dvoboj s hrvatskim prvakom dočekati na četvrtoj poziciji.

"Nadamo se najboljem. Sigurno će Osijek biti motiviran. Prvenstveno što nas još u Osijeku nisu pobijedili. Imamo trenutno bolji skor od njih. S druge strane mene veseli što smo ih pobijedili i u uvjetno rečeno pričuvnom sastavu i u onom najjačem sastavu. No, nova je utakmica i ona svašta nosi. Mi moramo biti spremni i predvidjeti sve situacije."

"I za nas kažu kako je Gorica predvidljiva i pročitana. Po tome bi mi imali nula bodova. Za mene su to gluposti. Znam ja kako igra Dinamo pa dođe Olmo prijeđe dva-tri moja igrača i zabije mi gol. o je Osijek ima individualnu kvalitetu. Naravno kako znaš i pratiš kretnje i predviđaš to u fazi napada i pokušaš to spriječiti. Ali, individualnu odluku igrača, pas igru i dribling to ne može predvidjeti niti jedan trener."

Osijek ima izuzetno kvalitetnu momčad...

"Kulešević i kolega Skender su zajedno radili. Imaju slična razmišljanja. Možda novi trener ima i neke nove ideje. Možda ima igrača koji se žele više dokazati. Ali, nikada nisam primijetio kako kod njih nema motiva. To je kvalitetna ekipa."

CIJELA OBITELJ I PRIJATELJI BIT ĆE NA UTAKMICI

Hrvoje Babec ove je godine stigao u Veliku Goricu i jedan je od Slavonaca u našem prvoligašu. Jedno kratko vrijeme bio je i član Osijeka, no, nije se tamo dugo zadržao te je 20-godišnji veznjak preko mlade momčadi francuskog Metza pronašao svoje mjesto pod suncem u Jakirovićevoj ekipi.

"Mislim da su me svi igrači prihvatili imamo prijateljski odnos. Dosta sam minuta već upisao, trener mi pružio šansu nadam se kako mu to opravdavam na svakom treningu."

"Uvijek je lijepo vratiti se kući, a još ljepše je pobijediti tamo. Igrao sam kraće tamo, šest mjeseci, i to je bilo lijepo vrijeme u mojoj karijeri. Bit će mi naravno cijela obitelj i prijatelji na utakmici," poručio je.

"Sigurno smo se pripremili kroz tjedan. Naravno cilj je pokazati se u najboljem svjetlu. Imam neke moje prijatelje s kojima sam i danas u dobrim odnosima iz Osijeka. Fokusiran sam na Goricu, a što će donijeti budućnost za to ima vremena," naglasio je  za kraj Babec. 

Podijeli