Novosti Sport Događanja

Ban jelačić pobijedio Meštricu i osigurao jesenski naslov

18.11.2019. / Juraj Odrčić

Kiše koje su padale proteklog tjedna dovodile su nogometne zaljubljenike do ludila, pogotovo u subotu. Od jutra su stizale informacije o potopljenim terenima koje su u dosta slučajeva rezultirale odgodama utakmica. Igralište u Vukovini nije bilo izuzetak, no odlučeno je da će se utakmica Ban Jelačića i Meštrice igrati. I prije prvog sučevog zvižduka bilo je očito da će uvjeti za igru biti gotovo nemogući, a tijekom susreta mokar teren pretvorio se u blato.

Meštrica je u ovu utakmicu ušla bez nekoliko igrača, ali je nakon deset minuta povela. Brzonogi Hanžek prolazi po strani, vara domaćeg igrača, izlazi sam pred Sakača, te elegantno posprema loptu pokraj domaćeg vratara. Domaći su ubrzo uzvratili. Ubacivanje u kazneni prostor gostiju najbolje koristi Sabljak koji glavom posprema loptu u vrata Mihalinčića. Gosti su tražili da pomoćni sudac u ovoj situaciji označi zaleđe, no zastavica se nije dizala. Gosti ponovno vode nakon slobodnog udarca Stojčevića sa nekih 25 metara. Do kraja poluvremena Ban Jelačić ipak preokreće rezultat. Jamberšić mlako puca prema golu, no na sreću domaćina lopta staje u blatu od kuda je izvlači Rus i lagano zabija. Isti igrač puca sa nekih 7 metara iz kosa, njegova lopta se odbija od igrača Meštrice, te samim time vara gostujućeg vratara koji se nije mogao pomaknuti iz blata.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli odlučnije željni izjednačenja. U jednoj takvoj situaciji Britvec prolazi kroz nekoliko domaćih igrača, ulazi u kazneni prostor i kada se trebao suočiti sa Sakačem pada, tražeći kazneni udarac koji nije postojao. Za domaće je najbolju priliku propustio Rus koji je pucao neometan sa 11 m pokraj gola. No, koristi sljedeću situaciju u 70. minuti i postavlja konačni rezultat. Do kraja utakmice za Ban Jelačić je najbolju priliku propustio Nikić, a gosti su imali vratnicu nakon ubacivanja kada je domaći igrač nespretno reagirao.

Ban Jelačić je ovom utakmicom završio jesensku poslusezone u kojoj je osvojio prvo mjesto. U 14 prvenstvenih utakmica su ostvarili 12 pobjeda i 2 neriješena rezultata, a u posljednjem kolu su slobodni. Unatoč gotovo po savršenim rezultatima, bodovna prednost vjerojatno neće biti velika, samo jedan bod ispred Mraclina koji zadnje kolo putuje kod posljednjeg Kloštra.

Podijeli