Novosti Sport Događanja

Bez golova u Koprivnici, teška ozljeda mladog Litavca obilježila dvoboj

06.06.2020. / Damir Žbulj

Pobjedničke su bile najave nogometaša Gorice prije gostovanja u Koprivnici i nastavaka prvoligaške sezone, međutim, ništa od toga se nije ostvarilo.

Tri mjeseca pauze napravili su svoje, bila je vidljiva želja na obje strane travnjaka, ali je prikazano previše nervoze i pogrešaka u igri, koja nije bila za pamćenje.

Završilo je bez pobjednika i postignutih golova i ovaj rezultat dodatni je udarac na europske ambicije Gorice, od kojih se u najavama posljednjih deset kola nije odustalo.

Ovih nekoliko tjedana priprema trebale su treneru Dambrauskasu pomoći da što bolje upozna svoje nogometaše, da im prenese svoje ideje i zamisli. Uspješne trening utakmice protiv Dinama i Varaždina nagovijestile su neku drugačiju Goricu, lepršaviju, s puno više kombinatorike i većim posjedom lopte, ali u ovom okršaju nisu previše od toga prezentirali.

Kristijan Lovrić pauzirao je zbog kartona i još se jednom pokazalo kako izostanak najboljeg strijelca i asistenta ima u ovom trenutku nenadoknadiv utjecaj na ekipu. 

Litavski strateg bio je apsolutno u pravu kad je rekao da su pripremni dvoboji jedno, a oni natjecateljski ipak nešto drugo. 

Imali su Goričani nekoliko dobrih pokušaja, ali ništa više od toga. Istaknuo se Joey Suk, kojeg je Dambrauskas rano povukao iz igre,  s dalekometnim udarcima, a prvo ime turopoljskog prvoligaša bio je i ovaj put kapetan Kristijan Kahlina, koji je imao dosta posla i par puta je odličnim reakcijama spasio svoju mrežu.

Slaven Belupo trebao je povesti sredinom prvog poluvremena, Krstanović je tradicionalno najviši u skoku nakon kornera, a Bogojević na gol liniji dira loptu i zbog nepotrebnog zaleđa rezultat ostaje onaj početni.

Puno sreće Gorica je imala nešto manje od pola sata prije kraja. Bogojević je pucao, lopta se odbija od Jovičića i Kahline i odlazi malo pokraj vratnice.

Utakmicu je obilježila teška ozljeda Golubickasa već u šestoj minuti utakmice. U sudaru s protivničkim igračem zaradio je frakturu vilice. Na nosilima je iznesen s travnjaka, a hitno je prevezen u koprivničku bolnicu. 

Poremetilo je to neke planove trenera Dambrauskasa, rano je u igru morao Kalik, dok su u nastavku priliku dobili Mudrinski, Čanađija, Šroler i Maslowski, svi bez nekog impresivnog i pamtljivog učinka. 

Goricu već u četvrtak čeka novi izazov, 'županijski derbi' u Zaprešiću s Interom.

(Foto: NK Slaven Belupo)

 

Podijeli