Novosti Sport Događanja

Bez pogodaka u sigetskom dvoboju Gorice i Solina

02.12.2016. / Nefertum IT
Po prvi puta u svojoj povijesti nogometaši Gorice kao domaćini svoj su susret zapravo odradili u gostima, u Sigetu na ŠNC-u Stjepan Radić gdje su ugostili momčad Solina.

Gorica je u susret ušla oslabljena za Marija Marinu, Luku Smolju te od ranije ozlijeđene Dinka Matoševića i Igora Postonjskog, dok su gosti u Siget stigli bez čak šestorice igrača, među kojima nam je trener Mirko Labrović podvukao tri imena, Marija Jelavića, Antonija Mrkovića i Anđela Svalinu. U takvom odnosu snaga gosti su se predstavili u daleko boljem svjetlu od igrača trenera Damira Milinovića.

siget velika.jpg

-Veseli me što smo ponovno ostali neporaženi. Mislim da smo bili bliže pobjedi od Gorice. Ustalom, lakoćom smo kontrolirali cijeli tijek događanja ove utakmice. Veseli me što smo usprkos izostancima našli ta alternativna rješenja- osvrnuo se na utakmicu trener Solina, Mirko Labrović.

Kahlina sačuvao Goricu

Od samog početka susreta gosti su bili daleko više agresivniji te su imali blagu inicijativu u kojoj je sve njihove centrašuteve sa sigurnošću kupio vratar Kristijan Kahlina. Onih ozbiljnih, kako se u nogometu voli reći pravih prilika nije bilo sve do 86. minute kada je sjevnula kontra gostiju u kojoj se u završnici našao Ante Batarelo čiji je udarac zaustavio Kahlina, sačuvavši tako barem jedan bod svoje momčadi.

siget velika 1.jpg

-Nismo bili pravi, što zbog terena, a što zbog toga što se događalo oko promjene domaćinstva. Solin je ovdje došao ono što se kaže na mišiće, a mi se tome u prvom poluvremenu nismo znali suprostaviti. Nakon ovako loše igre uspjeli smo na kraju izvući taj bod zahvaljujući našem vrataru. Svojim dečkima nemam što za zamjeriti, jer su dali svoj maksimu, a jedino mi je žao što nismo uspjeli zabiti barem taj jedan pogodak- poslije utakmice nam je rekao domaći trener, Damir Milinović.

Gorica i Solin se izjednačili s Rudešom

Osvojivši po bod u današnjem susretu Gorica i Solin izjednačili su se vodećim Rudešom, te sada ovaj trolist ima po 30 bodova. Solin koji pod vodstvom Mirka Labrovića u posljednjih šest kola ne zna za poraz, prometnuo se tako u legitimnog kandidata za naslov prvaka 2. HNL. Zanimalo nas je planira li možda trener koji je lani Šibenik doveo na prag naslova i ulaska u 1. HNL (smijenjen nekoliko kolika prije kraja završetka prvenstva ostavivši Šibenik na prvom mjestu, opa) isti uspjeh potpisati kao trener Solina?

siget velika 2.jpg

-Najveće moje zadovoljstvo je produkt ovih igrača da oni budu cijenjeni na tržištu te da ih netko prati i priča o njima. Moje zadovoljstvo iz protekle sezone u Šibeniku je to, da deset igrača danas nastupa u Prvoj ligi. To je ono što mene čini sretnim i zadovoljnim. To sam rekao i ovim igračima, da želim napraviti iskorak da oni budu za deset do dvadeset posto bolji igrači. Na polusezoni ćemo staviti karte na stol i reći što želimo. Nama je najbitnije osigurati mirnu plovidbu Drugom ligom i mislim da smo na tragu toga. Ako nam se ukaže prilika da budemo prvi, sportski je nadati se i ostvariti te rezultate- o ovoj temi će Labrović.

siget velika 3.jpg
 
siget velika 4.jpg

siget velika 5.jpg

2. HNL, 18. KOLO
HNK GORICA – NK SOLIN 0:0
HNK GORICA:
Kahlina, Jančetić, Španja (od 10. Muhar), Maloku, Sumić, Prskalo (od 53. Pejić), Franić, Krsnik (od 77. Ziljkić), Tatar, Serdarušić, Babok. TRENER: Damir Milanović
NK SOLIN: Višić, Perković (od 88. Leko), Kapetanović, Farić, Zoungrana, Ninčević (od 75. Luetić), Šarlija, Pavlinović, Gruica, Galić (od 90. Sršen), Batarelo. TRENER: Mirko Labrović

Podijeli