Novosti Sport Događanja

Bikovi iščupali važne bodove u Đakovu: Bili smo malo sretniji i spretniji, ali zasluženo smo izborili pobjedu!

27.10.2024. / Damir Žbulj

Nakon teškog uvodnog poraza na gostovanju u Zadru kod Jazina, košarkaši Gorice slavili su u prošlom kolu doma protiv Marsonije, a sada su sjajnom partijom na gostovanju u Đakovu kod svog bivšeg trenera Mirona Češkića uzeli i prve gostujuće bodove...

Domaća ekipa vodila je praktički cijelu utakmicu, ali je u dramatičnoj završnici ostala bez pobjede. Pet minuta prije kraja Đakovo je imalo osam poena razlike i Bikovi su bili u teškoj situaciji. No, dobrom igrom u obrani i ubačajima Validžića i kapetana Mašića hvataju priključak, a Jan Kroflin stavlja tricu za prvu gostujuću prednost nakon one u samom otvaranju utakmice.

Sjajan je u samom finišu bio Lovro Došen, sigurni su s linije slobodnih bacanja bili i Ante Mašić i Frano Miloloža, a Došen dvije sekunde prije kraja, također iz slobodnjaka, postavlja na konačnih 83:85 na semaforu.

Prvo ime Gorice bio je ipak Leon Kalinić s 22 poena i devet skokova, od čega čak sedam u napadu! Miloloža, Validžić i Došen su se zaustavili na 13 koševa, a svoj doprinos dali su i kapetan Mašić i Matija Pavlic i Luka Vargek i Jan Kroflin.

Kod Đakova bolji od ostalih Kozić s 19 i Vojedilov sa 16 koševa.

"Nakon utakmice s Marsonijom mislili smo da će u Đakovu biti malo ležernije. Ali, kad je uvod bio loš i kad primite 27 poena u prvoj četvrtini onda dajete protivniku poticaj i mogućnost da krene vjerovati da može do pobjede. Ipak, uspjeli smo se stabilizirati u drugoj četvrtini, smanjili smo razliku, a onda su treća i četvrta četvrtina bile na jednu loptu. Mi smo na kraju bili malo sretniji i spretniji i mislim da su moji momci ipak zasluženo pobijedili. Čestitke Đakovu na pruženoj partiji," poručio je nakon slavlja trener Bikova Damir Miljković.

"Na kraju su trice i skokovi u napadu presudili, Ipak nam se na kraju 'otvorilo', iako smo u drugoj četvrtini promašili četiri, pet otvorenih šuteva. Igrali smo bez Borne Dramalije, koji nam je prva opcija u napadu, pa kad se sve zbroji, zasluženo smo izborili pobjedu," dodao je strateg Gorice nakon drugog ovosezonskog slavlja.

U idućem kolu gorički košarkaši vraćaju se na domaći parket, a u Gradsku sportsku dvoranu stiže Hermes Analitica.

Podijeli