Novosti Sport Događanja

Bikovi nakon velike borbe s Vukovima ipak pokleknuli u Draženovom domu: Imali smo dobrih trenutaka...

10.10.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice s posljednja dva prvenstvena gostovanja u Draženovom domu uzeli su bodove, otvorili su novu sezonu pobjedama nad Splitom, Zabokom i Zadrom, zasluženo su zasjeli na vrh HT Premijer lige, no, ovaj put Cibona je na svom parketu nakon velike borbe ipak bila bolja i na kraju slavila sa 79:69 (22:23, 19:12, 20:16, 18:18).

Goričani su sjajno otvorili dvoboj, pogodili su pet uvodnih trica iz pet pokušaja, precizni su bili i Majcunić i Mazalin i dva puta Batur pa čak i centar Krešo Ljubičić, bivši igrač Vukova, za lijepu prednost na semaforu. Međutim, domaćin dobrom obranom i koševima u tranziciji hvata priključak, a u završnici prve i početkom druge dionice serijom devet uzastopnih poena okreće utakmicu u svoju korist (27:23).

Gorica uzvraća na najbolji mogući način, ubačajima Bakovića, Mazalina pa onda i tricama Kovačevića i Mašića i ubrzo dolazi do izjednačenja (33:33).

Pad koncentracije prije odlaska na poluvrijeme omogućio je Ciboni da u nastavka susreta uđe s 'finih' 41:35.

Ključna je bila treća dionica, u kojoj Vukovi na krilima Roka Prkačina odlaze na dvoznamenkastu razliku i u jednom trenutku imaju 15 koševa prednosti. (61:46).

Nije to ubilo volju Sesaru i njegovim igračima, trener Gorice rotacijama i prilagodbama u igri polako svoju ekipu vraća iz ponora i minutu po minutu prednost se topi, na ulasku u zadnju četvrtinu deset je razlike (61:51), a sedam i pol minuta prije kraja, poslije ubačaja Kalajžića i Batura, na semaforu je 61:57.

Ipak, proigrao je tada hrvatski reprezentativac Mateo Drežnjak, koji uz Bundovića i Bilinovca, prelama dvoboj na stranu Cibone.

"Čestitam Ciboni na pobjedi. Mi smo se pripremili najbolje što smo mogli. Napravili smo neke greške koje su rezultat manjka ovakvih utakmica. Imam posebnu draž igranja u ovoj dvorani. Ja sam dijete Zagreba i volim igrati u ovoj dvorani. Želim pobijediti Cibonu ove sezone i nadam se da će mi se ta želja ostvariti," komentirao je nakon dvoboja Krešo Ljubičić.

Kapetan Prkačin bio je prvo ime Vukova s 22 poena i 12 skokova, Bilinovac je dodao 17, a Bundović i Drežnjak po 15 poena. Lovro Mazalin predvodio je Goričane s 21 poenom, devet skokova, četiri ukradene lopte i valorizacijom 24. Dvoznamenkasti učinak imao je tek još Ivan Batur, koji je ubacio 12 koševa, i tako se ne može slaviti u Draženovom domu...

"Imali smo dobrih trenutaka u utakmici, otvorili smo dobro. U tom drugom valu, kad je Velić uveo drugu petorku, još su više podigli agresivnost. Tu se nismo snašli. Preokrenuli su utakmicu i odnijeli je u svom smjeru. Drago mi je da smo ostali u okviru deset poena i idemo dalje korak po korak, utakmicu po utakmicu," naglasio je Sesar poslije poraza.

Po tri pobjede i jedan izgubljeni dvoboj na vrhu ljestvice domaćeg prvenstva imaju i Zadar i Cibona i Gorica i Split i Sonik Puntamika. Bit će ovo sjajna sezona, a Goričani već u srijedu od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuju GKK Šibenku. 

(Foto: KK Cibona)

Podijeli