Novosti Sport Događanja

Bivša nada Bayerna potpisala za Goricu, Vidović vjeruje i u dobru partiju protiv Hajduka

15.09.2024. / Damir Žbulj

U nastavak sezone HNK Gorica ulazi s još jednim pojačanjem. Bit će to Meritan Shabani, koji se treninzima turopoljskog prvoligaša priključio još prije desetak dana, a sada je potpisao dvogodišnji ugovor...

Shabani je 25-godišnji veznjak, rođen u Münchenu, koji je prošao Nogometnu školu legendarnog Bayerna i tamo je proveo gotovo 14 godina. Profesionalnu karijeru pokušao je izgraditi u mladoj momčadi engleskog Wolverhamptona, igrao je i za nizozemski VVV-Venlo, a u Goricu stiže nakon dvije sezone provedene u švicarskom Grasshoppersu.

"Veselim se novom izazovu ovdje u Hrvatskoj. Otkako sam stigao imam odličnu komunikaciju sa stožerom i cijelom ekipom te se nadam da ću svojim kvalitetama pomoći Gorici i svojim novim suigračima," rekao je kratko na predstavljanju.

Upisao je dva nastupa za mladu U-20 reprezentaciju NJemačke, a naravno ima i albansko državljanstvo.

Može igrati na nekoliko pozicija u momčadi, od središnjeg i ofenzivnog veznog igrača pa do krilnog napadača.

Mogao bi biti od velike pomoći treneru Vidoviću, baš kao što bi to mogao biti i Adrion Pajaziti, koji je također nedavno stigao u Goricu.

Rijeka je na Gradskom stadionu ipak uspjela slaviti 0:1, ali Gorica je odigrala sasvim solidnu utakmicu, upravo je Pajaziti imao veliku šansu u prvom dijelu, dok je na kraju sudačke nadoknade domaćin mogao i do boda...

"Mislim da smo, nakon Kup utakmice u srijedu i 120 minuta, mislim da smo odradili jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Rezultatski svakako ne, ali igrači su odradili sve jako, jako dobro. Ono što me veseli je da smo mi u utakmici napravili nekoliko situacija. Nekada vas lopta pogodi u rame pa uđe u gol, kad vas ide, a nekad treba stvoriti četiri, pet šansi da zabijete gol. Moramo nastaviti raditi i dalje, moramo biti uporni i vjerujem da će se to okrenuti na našu stranu i da ćemo početi zabijati golove," istaknuo je nakon susreta Vidović pa dodao:

"I kad smo bili u jačem sastavu, Gorici je uvijek bilo teško protiv 'velike četvorke'. Znamo da imaju individualnu kvalitetu. Žao mi je što imamo taj negativno 'skor' s Rijekom. U zadnje četiri utakmice bili smo blizu, možda i ovaj put prema prikazanome nismo zaslužili izgubiti, ali to je tako. Okrećemo se idućoj utakmici, čeka nas teško gostovanje kod Hajduka, koji je dobio Dinamo, ali pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu..."

"Vjerujem, prema ono što su pokazali protiv Rijeke, da moji igrači mogu odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu," zaključio je za kraj.

Gorica nakon šest kola ima pet osvojenih bodova, a okršaj s Hajdukom na Poljudu zakazan je za iduću subotu u 20 sati.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli