Novosti Sport Događanja

Bivši igrač Gorice ugasio svaku nadu turopoljskog prvoligaša u Varaždinu

17.03.2023. / Damir Žbulj

Nakon spektakularnog preokreta i nevjerojatne 5:4 pobjede u prošlom kolu nad Istrom trebala je Gorica u istom ritmu nastaviti i u Varaždinu, ali novim 2:1 porazom sve je dalje od očuvanja prvoligaškog statusa...

Trener Sopić je morao ponovno kombinirati s početnom postavom, nije u obrani imao na raspolaganju Bralića i Steenvoordena pa je jednu upražnjenu stopersku poziciju popunio Raspopović, a drugu Krizmanić. U prvih 11 našao se pomalo iznenađujuće i Julardžija i ponovno Gorica nije izgledala najbolje bez Joeyja Suka na travnjaku...

 

 

Igrači turopoljskog prvoligaša izašli su na teren s majicama podrške za Antu Mateja Jurića, koji je teško ozlijedio ruku u prošlom kolu i proteklog tjedna uspješno je operiran te je krenuo s dugotrajnim oporavkom...

 


U prvom poluvremenu nije bilo previše akcije, sve do same završnice, kad je prvo Julardžija, desetak minuta prije predaha, odlično opalio iz daljine, ali je vratar Zelenika bio spreman.

Samo nekoliko minuta kasnije Fućak je bio u odličnoj situaciji, ali je njegov udarac prohujao pored gola, uz dosuđeno zaleđe u začetku te akcije, no, zaleđa nije bilo kod 'zicera' Mitrovića, koji je promašio loptu na drugoj vratnici, kad je trebalo samo podmetnuti nogu i poentirati iz neposredne blizine.

I drugi dio su bolje otvorili domaći nogometaši.

Prvo je zaprijetio Šego, a već u 53. minuti je Varaždin stigao do prednosti.

Bila je to sjajna akcija koju je odličnim proigravanjem započeo Drožđek, Šego je izbjegao zaleđe te je majstorski na petercu uposlio strijelca Brodića, koji prošle sezone u Gorici nije dobio pravu priliku, a sada je u Varaždinu standardni prvotimac.

Sopić je tada pokušao probuditi svoju momčad, udmah je ubacio Suka umjesto Julardžije, a uskoro su izašli i Mrzljak, Štiglec i Majstorović, a ušli Ndockyt, Vojtko i Matavž. Ponovno se to pokazalo kao dobar potez, jer je baš Vojtko bio asistent za izjednačujući gol Gorice.

No, prvo je Ndockyt zapucao jedan zicer 'oči u oči' sa Zelenikom, živnuo je i Fućak, a sve je okrunjeno pogotkom u 74. minuti.

Upravo je Fućak ubacio, Vojtko je spustio loptu na petercu, a Josip Mitrović je uspio ugurati loptu u mrežu.

Mitrović je nakon toga imao još dva odlična pokušaja, a u naletu Gorice za novim preokretom, dogodio se hladan tuš...

Varaždinci su jurnuli u kontru, Brodić je bio najbrži te je hladnokrvno matirao Radoševića, za svoj deveti prvenstveni gol sezone.

S druge strane Gorica još uvijek nije ove sezone slavila na gostovanju, a ukupno je na strani zabila tek deset pogodaka.

Ovo je još jedan razočaravajući rezultat, a nakon reprezentativne stanke Goričane očekuje dvoboj s Dinamom.

Nada u ostanak u prvoligaškom društvu je iz tjedna u tjedan sve manje realna.

 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 25 +37 56
2. Hajduk 25 +12 47
3. Osijek 25 +5 36
4. Varaždin 25 -5 36
5. Istra 1961 25 -1 34
6. Rijeka 25 -2 34
7. Slaven Belupo 25 -12 33
8. Lokomotiva 25 -2 31
9. Šibenik 25 -12 23
____
10. HNK Gorica 26 -20 16

 

 

(Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Podijeli