Novosti Sport Događanja

Bomba Jankovića odlučila još jedan kišni dvoboj s Rijekom, Gorica na kraju sudačke nadoknade propustila šokirati goste

14.09.2024. / Damir Žbulj

Sudačka nadoknada već je praktički istekla, lopte se kod slobodnog udarca s lijeve strane uhvatio Jurica Pršir, koji je majstorski ubacio na peterac, ali i ovaj put je Gorici nedostajalo i malo sreće...

U gužvi se lopta izgleda odbila od Damjana Pavlovića, ali je umjesto u mrežu otišla malo pored vratnice riječkog gola. Završilo je tako 0:1, nakon što je Niko Janković maestralno pogodio same rašlje s gotovo 30 metara. Bio je to jedini način da se ove subote u kišnoj Velikoj Gorici postigne pogodak.

Trener Vidović nije iznenadio s početnim sastavom, trojica stopera bili su Krizmanić, Maloča i Leš, na bokovima Mikanović i Štiglec, a u vezi kapetan Pršir te Kapulica i novopridošli Adrion Pajaziti, ispred kojih su bili Ndockyt i Kolar.

Iako je kiša pljuštala praktički cijeli petak i većinu subote, a padala je i za vrijeme utakmice, travnjak ovaj put nije bio u totalno katastrofalnom stanju, kao što je znao biti, i donekle se moglo i igrati. U samom otvaranju zaprijetio je Kolar, koji je poslao oštru loptu na peterac, ili je čak možda i pucao, no, u svakom slučaju nije bilo opasnosti za Zlomislića na riječkim vratima.

No, mora se priznati puno je opasnija i konkretnija ipak bila Rijeka, jer sjajno je iz daljine pucao i Marco Pašalić, odličan je bio i pokušaj Gojaka glavom na petercu, a branio je Radošević.

Sredinom prvog dijela sjajan pokušaj imao je Pajaziti, koji je majstorski okrenuo svog čuvara, čak je i odlično pucao, ali je gostujući čuvar mreže bio spreman i priseban. Kapulica je nekoliko minuta kasnije bio zamalo prekratak, u još jednoj obećavajućoj situaciji Gorice, nakon odličnog ubačaja Pršira.

Mogla je Rijeka i u finišu prvog dijela do prednosti, ali Janković još u tim trenucima nije namjestio svoju nogu...

Bivši igrač Gorice je zabljesnuo u nastavku, nekih pola sata prije kraja dvoboja, kad je dobio loptu od Andrića i opalio bombu s 30-ak metara, a udarac je odsjeo u samim rašljama te se od vratnice odbio u mrežu. Genijalan je to bio pogodak i majstorija koja je u konačnici i odlučila ovaj dvoboj.

Vidović je nakon toga mijenjao, ušao je i novopridošli Dju, koji je bio strijelac prije nekoliko dana u Kupu u Đakovu, pokušao je s Majićem, Pavlovićem i Gashijem, ali Rijeka je na kraju ipak slavila, a s njima i Igor Čagalj, koji je nedavno preuzeo funkciju pomoćnika njihovom treneru Đaloviću.

Šteta, jer su domaći gledatelji, koji su se odvažili po ovom hladnom i kišovitom vremenu doći na Gradski stadion, zaslužili vidjeti taj gol Gorice na kraju sudačke nadoknade.

Nakon šest odigranih kola Gorica je ipak ostala na tih pet osvojenih bodova, dok su Riječani, nakon Dinamovog poraza od Hajduka, preuzeli vrh ljestvice zbog bolje gol razlike od Splićana.

Vidović i njegovi nogometaši u idućem kolu moraju upravo na Poljud kod Hajduka, kojeg ponovno trese euforija nakon jednog dobrog rezultata na Maksimiru.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli