Novosti Sport Događanja

Božo Turković odveo Kravarsko na tron

15.08.2016. / Nefertum IT
Velikom završnicom na Ilovači u Dubrancu kraju je privedeno još jedno izdanje malonogometne lige Vukomeričkih gorica. Trčalo se za loptom po pitomim bregima po trinaesti puta. Bila je ta brojka za neke nesretne, a za njih najsretnija, jer po prvi puta otkako se liga održava Kravarsko je otišlo do kraja, do trona i velikog pobjedničkog trofeja koji se tamo svih ovih godina čekao s velikim nestrpljenjem.

kravarsko velika.jpg

Bilo je Kravarsko svih ovih godina tu negdje, no nikada na najvišem pobjedničkom postolju. Uvijek im je falio taj posljednji korak, sve do ove godine kada su napokon dočekali da i njima svi gledaju u leđa.

Bez poraza do naslova 

Bila je ovo za njih sezona za pamćenje, jer u sedamnaest odigranih susreta momčad koju je na terenu predvodio Božidar- Božo Turković ostvarila je šesnaest pobjeda i samo jedan remi. Najveću prijetnju imali su u vidu Dubranca kojeg su u međusobnom susretu uspjeli svladati. Puhala im je Ilovača konstantno za vratom, no čvrsta i kompkatna momčad Kravarskog nije podlegla pritisku te je izdržala sve nalete za slavlje kakvo se u toj maloj općini ne pamti.

kravarsko velika 1.jpg

Već prva utakmica dana između Kravarskog i Donjeg Hruševca donijela je rasplet glede ovogodišnjeg pobjednika. Nadali su se domaćini nekom čudu, no sve je ostalo samo na nadi, jer Kravarsko je sigurnom pobjedom od 4:1 prvo presjeklo ciljnu vrpcu i zapjevalo pobjedničku pjesmu koja je cijelog dana odzvanjala Dubrancem.

Lijevi Štefanki na kraju treći

Osim dvoboja Kravarskog i Dubranca za prvo mjesto, u posljednjih trideset minuta odlučivalo se i o trećeplasiranoj momčadi. Na kraju su više razloga za zadovoljstvo imali Lijevi Štefanki koji su uspjeli zadržati bod prednosti pred Novim Brdom. Međutim, do cilja im nije bilo nimalo jednostavno doći, jer Kozjača koja je cijelu utakmicu imala igrača manje na odmor je otišla s minimalnom prednošću.

kravarsko velika 2.jpg

Jednostavno, lopta igračima Lijevih Štefanka nije htjela u gol (pogodili su šest vratnica, op.a). No, u nastvaku kada su probili čvrsti bedem Kozjače bilo im je kud i kamo jednostavnije te su na kraju slavili s 4:1. Tim susretom na ovogodišnjoj ligi sve je bilo odlučeno, a samim time i tenzije na terenu bili se manje. Igralo se tek za prestiž i gol više, što je donijelo izuzetno efikasne utakmice.

kravarsko velika 3 .jpg

Božidar Turković najbolji igrač

Spuštanjem zastora na malonogometna uzbuđenja na terenu, skup se preselio ispred doma gdje su okupljene posjetitelje već dobrano zagrijali Sjajevci koji su tek nakratko prepustili riječ Zlatku Petracu, meštru ceremonije proglašenja najboljih momčadi i pojedinaca.

-Kad smo krenuli u ligu znalo se jedino da se ništa ne zna, a tako je bilo sve do danas kada smo dobili nove prvake- u svom je stilu rekao Zlatko Petrac.

Ovogodišnja liga u potpunosti je prošla u dominaciji Kravarskog iz čijih redova dolaze dva od tri najbolja pojedinca. Antonio Zagorac najbolji je golman lige, a njegov suigrač Božidar Turković najbolji je igrač, dok je Josip Brajković- Crni (Gornja Opatija) najbolji strijelac.

Uz najbolje pojedince vodstvo lige već tradicionalno izabire i najbolju šestorku u kojoj se uz spomenutu trojku nalaze još i Nikola Lovrić (Novo Brdo), Josip Grdenić (Dubranec) i Dominik Pirša (Lijevi Štefanki).

kravarsko velika 5.jpg

A kako to već obično i biva nakon ovog službenog i svečanog dijela uslijedio je i onaj manje službeni dio koji je uz dobru svirku Sjajeveca, koji su starije generacije posjetitelja vratili u njihovu mladost, potrajao do dugo u noć.   

Podijeli